Greselile antreprenorului incepator - Iata de ce trebuie sa tii cont daca esti la inceput de drum!
7/7850
calendar_month 22 Dec 2021, 18:53
In ultimii ani tinerii au devenit din ce în ce mai constienti de faptul ca daca nu muncesc pentru propriul lor vis vor ajunge sa munceasca pentru visul altcuiva. Cine îsi doreste asta, pâna la urma? Acesta este motivul pentru care tot mai multi oameni opteaza pentru dezvoltarea unei afaceri proprii, iar antreprenoriatul a devenit un cuvânt tot mai des întâlnit pe buzele celor din jur.
Tinerii antreprenori au multe provocari de combatut. În ziua de astazi, exista însa tot mai multe persoane dispuse sa împartaseasca sfaturi si idei din experienta proprie, greseli si solutii. Astfel, novicii pot face alegeri mai cumpatate învatând din experienta celor mai avansati în arta antreprenoriatului.

Iata care sunt cele mai comune greseli ale antreprenorului si cum pot fi ele evitate pentru a obtine succesul garantat:



● Gestionarea profitului

Majoritatea tinerilor antreprenori întâmpina dificultati în ceea ce priveste gestionarea profitului, atât când vine vorba de sporirea lui, cât si în cazul utilizarii cu cap a sumelor acumulate. În general, în primii ani nu se scot bani în afara afacerii, deoarece aceasta ar putea lua o panta descendenta în urma primului val de succes.
Este recomandat, pe cât posibil, ca acel profit sa fie reinvestit în afacerea la început de drum pentru a-i asigura un parcurs cât mai sigur spre succes. Nici fondurile europene nu vor ajuta o afacere fara perspectiva gestionarii profitului. Acestea vor ajuta cu adevarat mai degraba antreprenorii care stiu deja sa dezvolte capital, fiindu-le mai degraba un impuls.

● Echipamentul necesar

Desi nu pare o prioritate în prima etapa a construirii unei afaceri de succes, ci mai degraba un domeniu de investitie pe termen lung, achizitionarea unui echipament de lucru adecvat poate fi un mare plus. Se poate opta pentru echipamente it de la Atlas care sa vina în ajutorul unei tinere afaceri cu perspectiva viitorului.
În primul rând, munca de calitate nu se poate face utilizând instrumente slabe sau al celor randament lasa de dorit. De la laptop si pâna la tusul din imprimanta, calitatea trebuie sa fie cea accentuata. De ce? Pentru ca aceasta va exprima seriozitatea cu care este construita imagina afacerii si va contribui la construirea unui brand demn de luat în serios.

● Cerere si oferta

Poate cel mai important lucru pe care trebuie sa îl faca un antreprenor este sa verifice de mai multe ori ideea cu care doreste sa porneasca la drum. Cu toate acestea, multi nu îsi fac temele de casa si uita faptul ca perspectivele difera pe piata. Degeaba se doreste introducerea unui produs nou si inovator în piata, daca cererea „schiopateaza”.
Trebuie acordata o mare atentie asupra capacitatii unui produs de a dobândi caracterul recurentei, astfel încât sa poata rezista pe piata. Asta este si motivul pentru care afacerile care mizeaza pe confectionarea obiectelor artizanale au nevoie de o strategie mult mai bine pusa la punct. Clientul trebuie sa se întoarca mai des asupra produsului propus, ci nu sa se rezume la o unica achizitionare.
În concluzie, tinerii antreprenori ar trebui sa se concentreze pe confectionarea unei idei trainice, cu caracter ascendent, tinând cont de cerere. De asemenea, construirea unui brand este obligatorie pentru a câstiga vizibilitate pe piata, dar nu poti face o impresie grozava fara a aloca timp si bani în calitatea echipamentului de la baza afacerii tale.
Sursa foto: pexels.com.