hit.ro  »  Stiri  »  Stiinta Generala  »  Google a furat numele Android?

Google a furat numele Android?

calendar_month 05 Mai 2009, 13:09
Google si alte 47 corporatii internationale au fost date in judecata in Statele Unite pentru nerespectarea legii marcii inregistrate in ceea ce priveste denumirea “Android”.

Pentru Google, Android inseamna numele sistemului sau de operare bazat pe Linux pentru telefoane si dispozitive mobile, pe care compania l-a lansat in noiembrie 2007.

Pentru Erich Specht, un dezvoltator de software si provider de internet, denumirea este o parte din numele propriei sale companii, Android Data, pentru care a obtinut marca inregistrata in 2002.

In octombrie 2007, Google a vrut sa inregistreze marca, insa cateva luni mai tarziu cererea i-a fost refuzata. Motivul a fost cat se poate de evident: avand in vedere ca atat Google cat si Android Data activeaza in zona de dezvoltarea software, clientii ar putea fi indusi in eroare.

Specht sustine ca nu va da inapoi in acest proces, iar pe lista acuzatilor mai apar si China Mobile, Sprint Nextel, T-Mobile, Vodafone, Intel, Nvidia, Texas Instruments, Motorola, Samsung, Toshiba si nu numai. Prin acest proces, el vrea ca toate dispozitivele cu denumirea Android sa fie distruse si cere daune de cate 2 milioane de dolari de la fiecare companie acuzata.

Cum este evident ca Google a luat inainte sa ceara voie, e posibil ca Android sa fi fost cea mai norocoasa idee a lui Erich Specht. 

Sondaj

Ce placa video aveti?