Gerberele sunt flori foarte populare
7/7112
calendar_month 25 Apr 2017, 14:51

Buchetele de gerbera aduc cu ele zambetele acestor minunate si energice flori, ce amintesc, datorita dispunerii radiale a petalelor, de razele blande si vesele ale soarelui. Un buchet cu flori de gerbera este energic si impresionant, provocand o bucurie sincera celei ce il va primi. Aranjamentele si buchetele ce beneficiaza de frumusetea gerberelor poarta din semnificatia acestora, si anume: adevarul, puritatea inimii si fericirea. Daruind unul dintre spectaculoasele buchete de gerbere iti manifesti afectiunea fata de o persoana draga, bucuria de a o revedea sau recunostinta de a fi petrecut momente fermecatoare alaturi de ea. Gerberele sunt flori care celebreaza viata, iar buchetele ce au in componenta lor gerbere sunt incantatoare si vioaie, inseninand ziua persoanei care le primeste.

Istoria gerberei

Gerbera a fost denumita astfel in cinstea specialistului in botanica Traugott Gerber, originar din Germania. Floarea creste in mediul nativ in America de Sud, Africa si Asia, iar in 1889 J. D. Hooker a oferit prima descriere amanuntita a speciei Gerbera Jamesonii, intalnita in sudul Africii si denumita astfel dupa cel care a descoperit-o, scotianul Robert Jameson. Tot la sfarsitul secolului al 19lea a inceput sa fie cultivata in mod extensiv si sa se obtina noi soiuri cu forme si culori diferite, dar si cu o rezistenta mai mare. In functie de soiul ei, centrul florii poate fi uneori inchis la culoare, iar petalele pot fi dispuse pe un singur rand sau mai multe. Olanda si Columbia sunt astazi tarile cu cele mai mari exporturi de gerbere.

Semnificatia gerberei in functie de culoare

Gerberele se gasesc intr-o varietate de culori, fiind astfel potrivite pentru orice ocazie si tip de relatie. Depinzand de culoarea aleasa, buchetul poate transmite anumite sentimente, de aceea este bine sa cunosti ce inseamna fiecare culoare a florii de gerbera.

- Buchetele de gerbere rosii semnifica iubirea intensa, pasionala, frumusetea si devotamentul. Sunt preferate de catre firile romantice care doresc astfel sa isi arate afectiunea puternica fata de jumatatea lor. Pentru un efect maxim, gerberele rosii pot fi insotite de trandafiri, lalele sau bujori in aceeasi culoare. Rosul este o culoare energica si impulsiva, iar gerberele in aceasta culoare sunt dovada entuziasmului puternic si al determinarii. Un astfel de buchet poate fi darul perfect pentru o fire ambitioasa ce doreste sa se afirme si sa realizeze tot ceea ce si-a propus.

- Buchetele cu gerbere roz sunt delicate si elegante, simbolizand purtarile alese si simpatia fata de o persoana apropiata. Pot fi oferite in semn de apreciere si iubire, fara a avea neaparat incarcatura romantica si pasiunea celor rosii. Florile roz, in general, sunt adecvate celor mai diverse ocazii, precum aniversari sau botez, exprimand simpatia deosebita si atentia. Mai pot semnifica si recunostinta fata de un gest de binefacere sau, in mediul profesional, pentru a-i multumi unei persoane pentru indeplinirea cu succes a unui obiectiv.

- Un buchet cu gerbera alba inseamna inocenta si puritate, evocand sentimentele sincere de prietenie si respect. Buchetele albe de gerbere sunt luminoase si incantatoare, spunandu-i persoanei ce le primeste despre increderea si sprijinul de care se bucura din partea celui sau celei care le-a daruit. Un cadou floral potrivit mamei sau bunicii, gerberele albe exprima consideratia si gratitudinea fata de aceste persoane importante din viata fiecaruia dintre noi. Aranjamentele cu gerbere albe vor crea o atmosfera relaxanta si primitoare atunci cand sunt folosite pentru decorarea spatiilor interioare. Pot fi folosite ca element decorativ pentru camera de zi sau birou pentru a beneficia de prospetimea si efectul linistitor al acestora.- Buchetelor cu gerbere de culoare galbena si portocalie li se atribuie in principal veselia si optimismul. Prin intensitatea si energia lor, aceste flori au darul de a ne binedispune, facandu-ne sa uitam de grijile si monotonia vietii cotidiene. Incearca puterea lor atunci cand doresti sa ii faci ziua mai frumoasa unei prietene sau daruieste-le rudelor pentru a le ura multa fericire si sanatate. Gerbera galbena poate simboliza si norocul si prosperitatea, amintind de sclipirile ca de aur ale soarelui. Gerbera portocalie este o dovada de entuziasm si spontaneintate.

Gerbera ca planta decorativa

Gerberele sunt flori foarte populare, folosite des in decorarea gradinilor sau a spatiilor interioare. Sunt cunoscute ca fiind flori ce purifica aerul, eliberand oxigen chiar si in orele tarzii din seara, atunci cand alte plante isi incetinesc acest proces. Aranjamentele cu gerbere plasate in camera de zi sau birou te ajuta sa te relaxezi si sa te concentrezi asupra activitatilor. Gerbera este o floare ce iubeste soarele, intorcandu-se in timpul zilei dupa acesta. Ea simboliza apropierea de natura si devotamentul pentru zeul soarelui, in special cea galbena, aducand astfel optimism si eliminand stresul si grijile cotidiene. Gerberele sunt plante ce necesita lumina directa a soarelui si un sol nisipos, bine drenat. Tinute in vase langa geam, florile se vor apleca pentru a acapara cat mai multa lumina si vor creste stramb. Trebuie acordata o ingrijire atenta pentru a preveni putrezirea radacinii si eventualele boli fungice.

Comanda online buchete cu gerbera

Gerberele sunt disponibile pe tot parcursul anului in ateliere dedicate, fiind aduse de la cultivatori cu experienta, si pot fi astfel cumparate in buchete oricand doresti sa te bucuri de frumusetea si prospetimea lor. Flori.ro este floraria ce iti ofera mereu buchete incantatoare de gerbera la un pret bun, precum si aranjamente spectaculoase si moderne ce folosesc gerbere, potrivite pentru cele mai variate ocazii si evenimente importante. Comanda buchete de flori cu gerbera sau alege livrarea la domiciliu ori de cate ori doresti sa iti exprimi bucuria si afectiunea fata de o persoana draga.