Gandeste analitic pentru a face economii in fiecare luna
calendar_month 03 Iul 2018, 13:24
Teama de a rămâne fără bani nu-ți poate fi oprită decât printr-o acțiune temeinică de economisire sau prin diversificarea surselor de venit. Cum ultima varianta este puțin mai dificilă, mai ales în cazul persoanelor în vârstă ce sunt pensionate și nu au decât o singură sursă de venit ori a celor care nu dispun de resursele necesare pentru a reuși, prima varianta este singura la îndemâna tuturor. Așa cum pe www.credme.eu poți găsi o multitudine de sfaturi referitoare la identificarea unor surse de finanțare accesibile, așa și oricare dintre următoarele sfaturi și ponturi te vor ajuta să ai parte de un surplus financiar la fiecare sfârșit de lună!
Analizează tot ceea ce are legătură cu banii tăi!
Doar atunci când știi care sunt direcțiile către care “merg” banii tăi vei reuși să găsești cele mai avantajoase soluții pentru a ajusta nivelul de economii. Foarte mulți dintre noi nu suntem interesați de modul în care ne cheltuim banii, așa că, dacă, de exemplu, te întreabă cineva care este prețul unui kilogram de cartofi nu o să poți indică niciodată cel mai mic sau cel mai mare preț, pentru că nu ai analizat piața în mod corespunzător. Așa este și cazul oricărei cumpărături pe care o facem “en-gros”, fără să ne gândim dacă o anumită promoție sau un anumit produs achiziționat în cantități mari ne ajută să economisim sau doar ne “forțează” să cheltuim din bani în mod inutil.
Pentru cei care “fac piața” în mod frecvent, pentru a face economii, alege să mergi fie la prima oră (atunci când poți face “safteaua” vânzătorului), fie înainte de închidere, atunci când acesta va mai lăsa din preț pentru a “scăpa de marfă”. La fel se poate proceda și-n cazul anumitor târguri de bunuri, atunci când ultima zi îți oferă șansa de a achiziționa articole de calitate la prețuri mult mai mici decât în timpul târgului. De exemplu, anumite articole care au un grad ridicat de perisabilitate vor fi mai ușor de achiziționat în astfel de condiții, pentru că vânzătorul va prefera întotdeauna “să se aleagă cu ceva” decât să arunce marfa.
Nu cumpăra niciodată bazându-te pe “reclame” pentru că acestea respectă întotdeauna expresia “ reclama, sufletul comerțului”, ceea ce înseamnă că un produs va fi cosmetizat astfel încât să fie atractiv, în ciuda conținutului său care nu se reflectă în preț și-n calitate. În general, produsele de calitate nu vor fi disponibile “la promoție” sau “cu reduceri mari”, pentru că producătorul a investit în calitate și nu va face rabat de la aceasta, oferind articolul la un preț cu mult mai mic (care i-ar afecta profitul și, implicit, producerea în continuare a respectivului produs).
De aceea, analizează fiecare mișcare financiară pe care o faci, pentru că numai în acest mod vei reuși să ai parte de bani în plus atunci când îți finalizezi cumpărăturile. Optează pentru identificarea lunară a modului în care îți aloci bugetul pentru anumite cumpărături și verifică care este nivelul de satisfacție între ceea ce consumi și prețul de achiziție. Modifică-ți tiparele de pe care te ghidezi atunci când îți faci cumpărăturile și alege-l pe cel care îți oferă
Noutati