Galaxy intalneste GV60 Genesis - imbunatatirea experientei de conducere cu ajutorul cheii digitale alimentate de tehnologia UWB
8/8042
calendar_month 19 Mai 2022, 11:58
Samsung Electronics Co., Ltd.si Hyundai Motor Group au anuntat ca vehiculul electric GV60 Genesis va fi primul care va permite utilizarea cheilor digitale ultra-wideband (UWB) disponibile pe dispozitivele Galaxy. Sapte dintre cele mai recente smartphone-uri Samsung Galaxy vor sustine functionarea cheii digitale alimentate de tehnologia UWB1. Utilizatorii pot uita acele momente în care sunt nevoiti sa-si caute cheile în genti dezorganizate sau buzunare adanci – acum, acestia pot sa-si deblocheze masina direct cu smartphone-ul si sa o blocheze din nou atingand senzorul usii. Vom detalia modul în care aceasta noua tehnologie incredibila transforma smartphone-ul într-o cheie digitala, simplificand viata de zi cu zi.
Viitorul cheilor inteligente de masina cu UWB
UWB este o tehnologie wireless care îi permite smartphone-ului sa se conecteze si sa comunice direct cu masina. Odata ce cheia digitala este înregistrata, GV60 poate identifica dispozitivele Galaxy autorizate si poate debloca usile pe masura ce acestea se apropie.
Calatorii linistite cu ajutorul cheii digitale din Samsung Pass
Cheia digitala este disponibila în Samsung Pass, un sistem special pentru stocarea semnaturilor digitale, a ID-urilor si a parolelor. Mai tarziu în acest an, ne gandim sa extindem acest serviciu catre Samsung Wallet, care le va permite, de asemenea, utilizatorilor sa stocheze si sa gestioneze în siguranta ID-uri digitale, bilete de calatorie, vouchere si carduri de credit direct pe telefonul lor. Aceasta optiune ajuta în stocarea tuturor documentelor importante într-un singur loc, sigur si convenabil.
Pentru a utiliza cheia digitala pe smartphone:


  • Se instaleaza si deschide aplicatia Genesis Connected Service.


  • Se înregistreaza informatiile masinii în sistemul sau de infotainment.


  • Se selecteaza meniul „Cheie digitala” de pe ecran si „Înregistrare” în aplicatia Genesis Connected.


si asta este tot! Samsung Pass ar trebui sa înceapa înregistrarea automata a cheii în ambele aplicatii.
Pentru Samsung Pass, se înregistreaza informatiile masinii si se certifica cheia pentru utilizare instaland aplicatia Genesis Connected Services. Apoi, se acceseaza meniul cheii digitale din „sistemul de infotainment” al masinii si se înregistreaza cheia pe smartphone-ul personal. Dupa finalizarea configurarii, Samsung Pass se va deschide automat pe smartphone, iar cheia va fi gata de utilizare.
Acum, utilizatorii îsi pot lasa cheile masinii acasa.
Deblocarea noilor moduri de a porni masina
În functie de setarile masinii, exista doua moduri de deblocare a masinii folosind tehnologia UWB. Utilizatorii pot debloca masina apasand pe manerul usii în timp ce telefonul este în geanta, sau în buzunar, sau în mod automat, apropiindu-se de masina cu smartphone-ul. Ambele moduri pot fi folosite interschimbabil, astfel încat acestia sa poata opta pentru cea mai simpla optiune pentru ei.
Exista, de asemenea, cateva functii utile pe care utilizatorii le pot folosi de la distanta prin accesarea telefonului, precum claxonarea sau pornirea masinii înainte de a intra în vehicul, apasand butonul de motor din Samsung Pass.
Partajarea cheii digitale cu familia si prietenii
Ce se întampla în cazul în care cineva doreste sa împrumute o masina? Utilizatorii pot alege sa partajeze cheia digitala cu trei dintre contactele lor, selectandu-le dintr-o lista si dand click pe „Trimite cheia digitala”. Acest lucru va trimite un mesaj text care îi va ghida pentru configurarea unei chei digitale pe smartphone-ul lor Galaxy2. Odata ce se partajeaza cheia, destinatarul poate începe sa o foloseasca imediat, adaugand-o în Samsung Pass. Posesorii masinii pot chiar sa controleze timpul de acces la cheie si sa revoce accesul atunci cand este necesar.
Utilizatorii se pot bucura de o liniste totala stiind ca propia lor cheie digitala este securizata, datorita chipset-ului de securitate de nivel înalt care protejeaza Samsung Pass. Procesul strict de autentificare al aplicatiei asigura întotdeauna un control complet asupra persoanelor care pot împrumuta cheia masinii.
La Samsung, credem ca toti utilizatorii merita confortul unui stil de viata mai digital. De aceea, continuam sa lucram pentru a ne extinde serviciile privind cheile digitale prin colaborari inovatoare cu mai multe companii auto globale. Scopul nostru este sa crestem numarul de dispozitive smartphone care permit chei digitale alimentate de tehnologia UWB.

1 Dispozitive care permit cheia digitala alimentata de tehnologia UWB: Galaxy S22+, Galaxy S22 Ultra, Galaxy Z Fold3, Galaxy S21+, Galaxy S21 Ultra, Galaxy Z Fold2, Galaxy Note 20 Ultra (7 dispozitive în total).


2 Dispozitivele eligibile sunt: seria Galaxy S20 (excluzand S20 FE), seria Galaxy Note20, seria Galaxy S21, seria Galaxy S22, Galaxy Z-Flip 5G, Galaxy Z-Fold 2, Galaxy Z-Flip 3 cu cel mai recent sistem de operare Android S(12) necesar.
Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2024?