hit.ro  »  Stiri  »  Stiinta Generala  »  Flori usor de ingrijit - ce sa alegi daca vrei sa te apuci anul acesta de gradinarit

Flori usor de ingrijit - ce sa alegi daca vrei sa te apuci anul acesta de gradinarit

calendar_month 28 Feb 2024, 17:15


Primavara este anotimpul perfect pentru a lua decizia de a incepe sa te aventurezi in lumea gradinaritului. Exista o multime de flori usor de ingrijit care pot fi cultivate cu succes si care aduc un plus de culoare si frumusete in orice gradina. In acest articol, vom explora cele mai bune optiuni de flori potrivite pentru gradinaritul incepatorilor.

Spre ce flori îți poți îndrepta atenția dacă vrei o grădină colorată, fără prea mult efort

Petunia


Petunia este una dintre cele mai populare flori și este perfectă pentru începători. Aceasta poate fi cultivată în ghivece sau în grădină și nu necesită multă îngrijire, în afară de udare regulată și lumină solară. Petuniile există într-o varietate de culori și forme, astfel încât să poți alege cea mai potrivită variantă pentru grădina ta.

Zinnia

Zinnia este o floare ușor de crescut și care înflorește pe tot parcursul verii. Aceste flori sunt disponibile într-o varietate de culori, de la roșu strălucitor la portocaliu, galben și roz. Ele necesită soare plin și udare regulată, dar în rest nu au nevoie de prea multă îngrijire.

Crizanteme

Crizantemele sunt flori perene care oferă o varietate de culori și dimensiuni. Acestea sunt ușor de crescut, dar necesită un sol bogat și bine drenat. Crizantemele preferă soarele direct, dar pot tolera, de asemenea, umbra parțială. Aceste flori pot fi plantate pentru a aduce un plus de culoare în grădină în toamnă.
Salvie
Salvia este o floare ușor de îngrijit și care poate fi cultivată într-o varietate de zone. Aceasta preferă soarele din plin și este disponibilă într-o varietate de culori, inclusiv albastru, roz și roșu. Aceste flori pot fi utilizate pentru a atrage fluturii și alte polenizatoare în grădină.

Lavandă

Lavanda este o floare perenă ușor de îngrijit și care necesită mult soare și un sol bine drenat. Nu are nevoie de prea multă udare și poate fi utilizată pentru a adăuga un miros special în grădină. Lavanda este disponibilă într-o varietate de culori, inclusiv violet, alb și roz.

Iris

Irisul este o floare perenă care necesită puțină îngrijire și poate fi cultivată într-o varietate de zone. Irisul este disponibil în mai multe culori, inclusiv alb, mov și albastru.

Trandafiri

Trandafirii sunt printre cele mai îndrăgite și emblematice flori din lume, renumiți pentru frumusețea și parfumul lor distinct. Ei pot fi mai pretențioși la îngrijire comparativ cu alte specii, dar rezultatele sunt pe măsura așteptărilor. Pentru a prospera, trandafirii tufă sau cei cățărători au nevoie de un sol bine drenat, îmbogățit cu compost și expunere la soare direct pentru cel puțin 6 ore pe zi. Este important să fie udați regulat, evitând stropirea frunzișului pentru a preveni dezvoltarea bolilor fungice. Cu tăieri periodice și îngrijire adecvată, trandafirii vor înflori într-o varietate de forme și culori, oferind un spectacol vizual și olfactiv în orice grădină.Alegerea florilor pentru grădinărit poate fi copleșitoare pentru începători. Cu toate acestea, există o mulțime de flori ușor de îngrijit care pot fi cultivate cu succes. Petunia, zinnia, crizantemele, salvia, lavanda, trandafirul și irisul sunt doar câteva dintre cele mai bune opțiuni pentru începători, pe care le poți găsi pe Verdena.ro. Aceste flori aduc nu doar un plus de culoare și frumusețe în grădină, ci și o mulțime de bucurii pentru cei care se apucă de grădinărit.

 

Sondaj

Folositi internetul pentru: