hit.ro  »  Stiri  »  Stiinta Generala  »  Facebook si-a cumparat Sofa

Facebook si-a cumparat Sofa

calendar_month 13 Iun 2011, 09:17
Procesul de achizitie de "talente" efectuat de reteaua de socializare Facebook continua. Ultima pe lista este compania de software Sofa, cunoscuta pentru aplicatii Mac si produse destinate platformelor e-commerce.
Firma, originara din Amsterdam si infiintata in 2006, isi face singura toate design-urile inclusiv cele de arta, iconuri si interfete pentru alti clienti high-profile precum Mozilla si Tom Tom. In mod deloc surprinzator, echipa de design va fi integrata in cea a Facebook.

"Am fost mereu surprinsi in mod foarte placut de munca celor de la Sofa. Ne-au placut aproape toate produsele lor, de la aplicatiile pentru Mac pana la cele de e-commerce. Cu cat ii cunosteam mai mult cu atat am realizat pasiunea lor pentru lucrul in echipa si dorinta de a gasi solutii la probleme indiferent cat de complicate. Abia asteptam sa lucram impreuna", a declarat Kate Aronowitz, director de design Facebook, care a lucrat anterior pentru LinkedIn.
In mod surprinzator, doua dintre produsele cheie ale Sofa, Kaleidoscope si Versions (ambele fiind aplicatii pentru Mac) nu au facut parte din achizitie. Ambele aplicatii vor continua sa existe, dar Sofa va trebui sa le gaseasca acum un alt proprietar. Alte doua produse, Checkout si Enstore, vor continua sa exista gratie unui parteneriat creat anterior.
Termenii tranzactiei nu au fost dati publicitatii. Specialistii spun insa ca motivul principal al acesteia este dorinta Facebook de a continua sa-si imbunateasca echipa de design si, implicit, design-ul produselor lor.
Sursa 

Sondaj

Ce jocuri vor avea cel mai mare succes anul acesta?