Este copilul tau gata sa citeasca? Ce editura carti este potrivita pentru incepatori?
1/16984
calendar_month 27 Ian 2022, 10:58
Copilul tau este interesat sa invete numele literelor? Se uita singur prin carti si reviste?

Are multe carti de la editura Univers Enciclopedic pe care le rasfoieste cu drag si cere sa-i fie cititie? Ii place sa „scrie” cu un creion sau un stilou? Asculta cu atentie in timpul povestii? Daca raspunsul este da, el poate fi gata sa invete cateva dintre elementele de baza ale lecturii. Daca nu, el este ca majoritatea prescolarilor si va mai avea nevoie de inca un an sau doi pentru a-si dezvolta abilitatile lingvistice, perceptia vizuala si memoria de care are nevoie pentru a incepe lectura formala.
O editura carti pentru copii ofera:


  • Carti cu clapete


  • Carti cu sunete


  • Carti cu activitati


  • Carti ilustrate


  • Cati de noapte buna, etc.


Factorul crucial care determina daca un elev se va descurca bine sau prost la scoala nu este cat de agresiv a fost impins sa citeasca devreme, ci mai degraba entuziasmul sau pentru invatare. Aceasta pasiune nu poate fi fortata asupra unui copil invatandu-l sa citeasca la varsta de patru ani. Dimpotriva, multe asa-numitele programe de invatare timpurie interfereaza cu entuziasmul natural al copilului, fortandu-l sa se concentreze asupra sarcinilor pentru care nu este inca pregatit.

Care este cea mai de succes abordare a invatarii timpurii? Lasati copilul sa isi stabileasca propriul ritm si sa se distreze in orice face. Nu-l forta sa cunoasca mai devreme literele, cifrele, culorile, formele sau cuvintele intregi. In schimb, incurajeaza-i curiozitatea si tendintele de a explora pe cont propriu. Citeste-i carti care ii plac, dar nu-l impinge sa invete cuvintele. Ofera-i experiente educationale, dar asigura-te ca sunt si distractive.

Editura Univers Enciclopedic ofera o baza educationala de exceptie, iar parintii care aleg carti frumos ilustrate si cu povesti educative sunt deja pe calea cea buna!

Cand copilul tau este gata sa invete literele si sa citeasca, exista o multime de instrumente valoroase care sa-l ajute – carti, jocuri, cantece si chiar unele instrumeste care ar parea inutile – toate is au rostul lor. Dar nu te astepta sa faca treaba singuri. Trebuie sa te implici si tu. Invatarea activa intr-un mediu cald si favorabil este cheia succesului!