Efectele tehnologiei asupra vietii de zi cu zi
7/7212
calendar_month 04 Feb 2019, 14:36
Din ce in ce mai multi dintre noi interactionam cu telefonul (inteligent, desigur) atat inainte de a adormi, cat si in primele minute dupa ce deschidem ochii. Fie ca accesam Facebook, Youtube, citim mailurile noi sau aflam cum va fi vremea, de cele mai multe ori o facem pe telefon, la prima ora a zilei. Nu este insa singurul obicei strans legat de progresul fantastic al tehnologiei.
Mai putin cunoscut este faptul ca, potrivit psychologies.ro, orasele din sudul Americii sau altele precum Dubai (Emiratele Arabe Unite) sau Singapore (oras-stat insular din Asia de Sud-Est) nu ar fi putut sa se dezvolte fara o inventie banala in prezent: Aerul Conditionat. In cazul zonelor precum Arizona, Florida sau sudul Californiei, introducerea aparatelor de Aer Conditionat pe scara larga a avut loc in anii 70’, avand ca efect popularea unor zone greu de locuit din cauza temperaturilor extrem de ridicate.
O alta inventie, desigur mult mai putin importanta, este espressorul auto, aparat ce poate prepara o cafea savuroasa alimentat la 12 V. Pretul unui astfel de gadget, extrem de util celor care iubesc cafeaua adevarata si sunt nevoiti sa petreaca multe ore la volan, nu este deloc mic, acesta fiind de aproximativ 200 de euro.
In alta ordine de idei, piata jocurilor de noroc a cunoscut o dezvoltare uriasa in ultimii 20 de ani, odata cu aparitia cazinourilor online, avantajele acestora fiind multiple fata de cazinourile clasice - incepand cu bonusurile oferite si pana la posibilitatea de a juca la orice ora in orice loc, atat timp cat ai la dispozitie un gadget si o conexiune la internet. Potrivit ultimelor date de pe site-ul Oficiului National pentru Jocuri de Noroc, numarul operatorilor online ce activeaza pe piata din Romania a ajuns la 22, anul trecut fiind cel in care a fost lansat primul cazino cu specific romanesc, este vorba de Vlad Cazino, brand aflat in portofoliul grupului suedez Kindred, foarte popular in Romania, si nu numai, datorita agentiei de pariuri online Unibet, una din cele mai importante din lume.

Nici fumatul nu a scapat neatins de efectele tehnologiei, cei care fumeaza putand astazi sa o faca in mai multe moduri ca in trecut. Daca tigarile electronice aparute in urma cu cativa ani nu au avut chiar succesul scontat, dand nastere in acelasi timp la multe controverse privind efectele pe termen lung, acum sunt la moda dispozitivele care incalzesc tutunul in loc sa il arda, proces in timpul caruia, se pare, sunt emanate mult mai putine substante nocive decat in timpul fumatului clasic.