E la fel de nociva tigara electronica comparativ cu cea normala?
3/35059
calendar_month 07 Iul 2023, 15:40

In comparatie cu tigarile traditionale, tigarile electronice sunt considerate in general mai putin nocive pentru sanatate. Cu toate acestea, este important sa intelegem ca acest lucru nu inseamna ca sunt complet sigure sau lipsite de riscuri.

Tigarile electronice functioneaza prin incalzirea unui lichid care contine nicotina, arome si alte substante chimice. In timpul procesului de incalzire, se formeaza aerosoli care sunt inhalate de utilizator. Acesti aerosoli contin substante chimice care pot fi nocive, inclusiv metale grele si substante cancerigene.

Pe de alta parte, tigarile traditionale contin o serie de substante toxice si cancerigene, produse prin arderea tutunului. Fumul rezultat contine mii de substante chimice nocive, inclusiv monoxid de carbon, gudron si formaldehida, care sunt asociate cu diverse afectiuni si boli grave, cum ar fi bolile cardiovasculare si cancerul.

Prin urmare, in comparatie cu tigarile traditionale, tigarile electronice pot fi considerate mai putin nocive pentru sanatate. Cu toate acestea, ele nu sunt lipsite de riscuri si pot prezenta efecte adverse asupra sistemului respirator, cardiovascular si al altor sisteme ale corpului. De asemenea, este important sa mentionam ca efectele pe termen lung ale utilizarii tigarilor electronice nu sunt inca pe deplin cunoscute, deoarece acestea sunt un produs relativ nou pe piata.

Pentru a reduce riscurile asupra sanatatii, cel mai bine este sa nu folosesti deloc tigari electronice sau traditionale. Daca fumezi sau utilizezi tigari electronice si doresti sa renunti, este recomandat sa cauti sprijin medical si sa discuti cu un profesionist in domeniul sanatatii care poate oferi sfaturi si strategii personalizate pentru a te ajuta sa renunti la fumat.

sursa foto: pixabay.com