Dubrovnik intr-o singura zi
7/7299
calendar_month 22 Apr 2020, 11:35
Splendoare medievala si baroca de pe Marea Adriatica, este orasul unde s-au filmat mai multe scene din renumitul serial Game of Thrones.

Dubrovnik este unul dintre cele mai magnifice orase cu vedere la marea albastra. Astazi, Orasul Vechi doar pietonal cuprinde fortificatii medievale puternice. Anual atrage sute de mii de vizitatori, inclusiv vedete precum Beyoncé, Roman Abramovici, Sir Roger Moore si Naomi Campbell. Dincolo de ziduri, atractiile includ baruri, restaurante cu clasa fructe de mare si hoteluri de cinci stele.
Pe langa toate acestea exista glorioasa coasta de stanci si pietricele, cu plaje, posibilitatea de a inota, a face scufundari, caiac si multe altele. Unele dintre cele mai bune plaje se afla pe peninsula Lapad, la trei kilometri vest de oras; sau puteti incerca insula Lokrum, cu gradina sa botanica sau insulele Elaphiti parfumate de pin.

The City Walls

Zidurile medievale permit vederi in continua schimbare spre mare si peste orasul vechi. Acestea sunt cel mai bine explorate cu un circuit complet, sau printr-o plimbare pe jos.
Pentru a scapa de multimi, verificati cate nave de croaziera vor fi in Dubrovnik intr-o zi anume in autoritatea portuara Dubrovnik si apoi alegeti o data in care pare sa fie mai putin turisti. Ora de sosire si plecare sunt incluse pe site, astfel incat sa gasiti o dimineata sau dupa-amiaza fara nave in oras.

Intra intr-o scena din Game of Thrones

In timpul Festivalului de vara de la Dubrovnik (iulie si august), mergeti in curte pentru recitaluri de muzica clasica. De asemenea, a fost folosit ca locatie pentru Game of Thrones - daca esti fan, il vei recunoaste drept palatul Spice King din Qarth.
Pentru cei din Romania care doresc sa ajunga cu propriul autoturism va recomandam aplicatia harta rutiera care va poate arata cel mai scurt traseu pana la destinatie, distanta totala de parcurs, rute ocolitoare si multe sfaturi utile.