hit.ro  »  Stiri  »  Stiinta Generala  »  Dr. Denisa Zaharia anunta trendurile mondiale ale 2024 in stomatologia din Romania

Dr. Denisa Zaharia anunta trendurile mondiale ale 2024 in stomatologia din Romania

calendar_month 09 Feb 2024, 11:25


Pe 9 februarie, de Ziua Mondiala a Stomatologului Dr. Denisa Zaharia prezinta un TOP 5 reguli de aur pentru mentinerea sanatatii dentare

Dr. Denisa Zaharia, medic stomatolog, specializat in ortodontie si estetica dentara, anunta ca revolutiile tehnologice ale anului 2024 in stomatologia mondiala sunt prezente si executate la cel mai inalt nivel profesional in Romania.  

    Tehnicile digitale de amprentare, inserarea implanturilor ghidate digital, aparatele dentare tip gutiera obtinute prin printare 3D, utilizarea tot mai frecvent a dispozitivelor ortodontice ancorate pe miniimplanturi pentru a facilita miscarile mai rapid si mai precis, laserul in tratamentele parodontale si chirurgicale la nivelul partilor moi, toate aceste revolutii tehnologice in trend in stomatologia mondiala de top, ne ajuta sa oferim pacientului din Romania solutii moderne de tratament, precise si predictibile.”, anunta dr. Denisa Zaharia, medic de top si fondator al unui lant de clinici stomatologice din Bucuresti.

    Anul 2024 va fi, potrivit medicilor, dedicat personalizarii tratamentelor cu ajutorul tehnologiei si al digitalizarii care duc rapid la rezultate precise si durabile. „Ceea ce era o noutate in ultimii ani, patrunderea tehnologiei digitale in stomatologie, scanarea si diagnosticarea digitala rapida sau lucrarile proteice si aparatele transparente de tip gutiera, toate vor deveni o rutina.

Nu exista 2 zambete la fel, ca urmare planul de tratament adaptat fiecarei situatii in parte, personalizat, este o conditie obligatorie in practica noastra, mai ales ca avem acum tehnologia necesara pentru toate ramurile stomatologiei.

In permanenta sunt imbunatatite tehnicile si materialele utilizate, ca precizie, biocompatibilitate, design al implanturilor pentru o cat mai buna integrare, toate acestea asigura o rata mai mare de succes al tratamentelor pe termen lung.”, explica dr. Denisa Zaharia, dupa peste 15 ani de practica in stomatologia de top din Romania.     Stomatologia preventiva si cea ortodontica si de estetica dentara au fost vedetele anului 2023 ca urmare a informarii, dar si a preocuparii romanilor din zonele urbane pentru sanatate.

„Trendul accesarii serviciilor stomatologice in clinicile noastre este unul ascendent, in ultimele 12 luni a existat o crestere cu aproape 30% a numarului pacientilor, crestere resimtita mai ales in sectorul tratamentelor preventive, ortodontice, de estetica dentara si stomatologie pediatrica.

Am remarcat o crestere a accesarii serviciilor stomatogice cu 20-30% atat in segmentul copiilor si adolescentilor, cat si al adultilor tineri.”, anunta dr. Denisa Zaharia efectele pozitive ale informarii si ale preocuparii pentru sanatate si preventie. 

    Cu ocazia Zilei Mondiale a Stomatologului, dr. Denisa Zaharia a elaborat si un TOP 5 al celor mai importante reguli de aur pentru a tine departe problemele dentare:  

1. Mergeti la 6 luni la un control stomatologic!

2. Respectati indicatiile in ceea ce priveste igiena - cel mai important mijloc preventiv pentru a evita problemele dentare

3. Nu amanati! Problemele dentare nu dispar de la sine, din contra, se agraveaza, presupun tratamente mai complicate si mai scumpe!
 
4. Atentie la problemele gingivale - inflamatie, sangerare! Chiar daca nu avem carii si dintii sunt perfect sanatosi, afectiunile tesuturilor de sustinere (gingii, os) pot duce la pierderea dintilor5. Nu treceti cu vederea daca aveti bruxism, uzura accentuata a dintilor, fisuri, fracturi. Toate acestea se pot agrava si reprezinta cel mai frecvent semnele unei ocluzii incorecte. 

 

Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2024?