Doua noi inovatii OPPO prezentate in prima zi a evenimentului OPPO INNO DAY 2021
7/7841
calendar_month 14 Dec 2021, 15:37


OPPO a prezentat in cadrul evenimentului OPPO INNO DAY noua sa unitate de procesare AI – MariSilicon X si ochelarii de realitate asistata (aR) OPPO Air.

MariSilicon X reuneste multiple tehnologii de ultima ora care ofera o performanta incredibila si o eficienta mult imbunatatita care permit nu doar inregistrarea ci si vizualizarea live a continutului video 4K AI realizat pe timp de noapte.
La fel de impresionanti sunt si ochelarii OPPO Air Glass care incorporeaza tehnologia proprietara Micro-Proiector Spark, Micro LED-uri care permit gadgetului recunoasterea a patru actiuni: comanda tactila, comanda vocala, miscarile capului si ale mâinilor.
In cadrul evenimentului OPPO INNO DAY, Jiang Bo, Senior Director OPPO a afirmat despre noua unitate de procesare AI urmatoarele: „Având o experienta de peste zece ani in tehnologia imaginii, OPPO a avut multiple inovatii ale modulelor, lentilelor si algoitmilor de imagine. Cu toate acestea, unitatea de procesare AI este cea mai mare realizare pe care am avut-o pâna acum fiindca ea reprezinta inceputul unor experiente incomparabile pe care le vor avea utilizatorii”.
Unitatea de procesare MariSilicon X va realiza peste 18 trilioane de operatii de pe secunda pentru a asigura o procesare rapida a tuturor algoritmilor AI, iar prin eficienta energetica, noua unitate de procesare va oferi cea mai buna performanta fara a suprasolicita sau epuiza bateria.
Noua unitate de procesare AI reprezinta inceputul unei noi ere a fotografiei computationale. Prin utilizarea smartphone-urilor care vor integra MariSilicon X, consumatorii vor avea un continut foto-video mult mai clar cu o rezolutie ridicata datorita algoritmului AI Noise Reduction. De asemenea, utilizatorii pot realiza inregistari video 4K AI pe timp de noapte cu posibilitatea de vizualizare si imbunatatire a cadrelor in timp real. Mai mult, prin aceasta noua tehnologie, dispozitivele OPPO vor beneficia de o dinamica si reproducere a culorilor imbunatatite care vor permite ca fiecare cadru video sa fie la fel de detaliat si bine-definit precum capturile foto/fotografiile. insa, principalul beneficiu al AI MariSilicon X este faptul ca va face posibila inregistrarea AI 4K pe timp de noapte, fiind o premiera pentru telefoanele Android.
Debutul comercial al noii tehnologii va fi in primul trimestru al anului 2022 când unitatea de procesare va fi integrata in smartphone-urile din seria Find X cunoscuta deja pentru calitatile foto-video extrem de avansate.
Cea de-a doua inovatie prezentata in cadrul evenimentului sunt ochelarii inteligenti OPPO Air Glass, care au la baza design-ului un monoclu ultra-modern cu linii curbate.
„OPPO cerceteaza de multa vreme posibilitatile pe care le are Realitatea Extinsa (XR), iar prin noii ochelari Air Glass, am reusit sa cream un produs cu adevarat accesibil pentru consumatori. Design-ul lor revolutionar transmite faptul ca ne dorim sa schimbam fundamental modul de interactiune al utilizatorilor cu informatia. Ecranul integrat in ochelari va afisa cele mai importante informatii chiar in fata noastra. Aceste functii vor schimba pentru totdeauna modul in care privim lumea” a declarat Leviu Liu, Vicepresedinte OPPO si Directorul Institutului de Cercetare OPPO.
Design-ul minimalist al ochelarilor face ca ochelarii sa fie nu doar foarte estetici ci si ultra-usori având o greutate de doar 30g, comparabila cu cea a unor ochelari de vedere. Acestia includ tehnologia proprietara de Micro-Proiector Spark, care este cel mai compact sistem de proiectare din industrie (0,5 cc), si tehnologia Micro LED de ultima ora care permit utilizatorilor sa aiba in fata ochilor un continut luminos si clar atât in cazul utilizarii in interior cât si in exterior. De asemenea, fiindca OPPO isi doreste ca cele mai noi tehnologii sa fie accesibile pentru cât mai multi oameni, ochelarii OPPO Air Glass pot fi utilizati si de catre cei care au deficiente de vedere precum hipermetropie sau miopie, care pot opta pentru o rama speciala care va integra si lentila de vedere, dar si ochelarii inteligenti.
Functiile ochelarilor pot fi accesate prin aplicatia Smart Glass, OPPO Watch 2 sau smartphone-urile OPPO care au un sistem de operare ColorOS 11. Pentru ca interactiunile sa fie cât mai facile, ochelarii recunosc 4 tipuri de actiuni: comanda tactila, comanda vocala, miscarile capului si ale mâinilor.
Spre exemplu, atunci când ochelarii sunt conectati la OPPO Watch 2, utilizatorii pot folosi miscarile mâinilor pentru a accepta sau respinge apelurile si pentru a schimba aplicatiile. Mai mult, ochelarii recunosc si miscarile capului având posibilitatea sa deschida sau sa inchida notificarile prin simple inclinari ale capului.
Ochelarii OPPO Air Glass dispun de multiple aplicatii precum: Meteo, Calendar, Sanatate, Promper si Navigatie, dar si o functie de traducere care cu siguranta va imbunatati comunicarea dintre culturi.
Noii ochelari vor fi disponibili din primul trimestru al anului 2022, in China pentru inceput, urmând ca dupa aceea sa fie distribuiti si pe alte piete.Sondaj

Care este prima versiune de Windows pe care ati folosit-o?