Doua din trei cupluri s-au ¬plictisit¬ de intalnirile traditionale, iar 91% dintre acestea se indreapta catre experiente si activitati creative ¬ arata un studiu HUAWEI
8/8425
calendar_month 09 Feb 2023, 15:04
Ziua Indragostitilor se apropie cu pasi repezi si te-ai astepta ca multe cupluri sa se pregateasca pentru cea mai romantica zi a anului, cumparand cadouri celor dragi, scriind felicitari, rezervand bilete la film si incercand sa obtina o rezervare la restaurantul preferat. Dar se schimba asta oare? Un studiu de piata Huawei arata ca cei care participa astazi la intalniri evita situatiile traditionale „cina si un film” in favoarea unor activitati mai semnificative si experiente comune.
Originile Zilei Indragostitilor dateaza inca din anul 269, cand aceasta a fost petrecuta ca sarbatoare in cinstea Sfantul Valentin. In secolul al XVIII-lea aceasta traditie a inceput prin a oferi flori, dulciuri si felicitari persoanelor dragi. Aproximativ 200 de ani mai tarziu, aceste obiceiuri se schimba si atat cuplurile, cat si cei care sunt la primele intalniri cu partenerul cauta experiente care sa creeze amintiri durabile.
Aproape doua din trei cupluri „s-au plictisit” de intalnirile clasice
Un studiu recent Huawei, care a chestionat peste 2.500 de persoane a dezvaluit cum se schimba obiceiurile cuplurilor de Ziua Indragostitilor. Aproape doua treimi (64%) dintre respondenti au fost de acord cu afirmatia ca „se plictisesc de intalnirile traditionale si cauta experiente mai interesante” cu partenerii sau cu persoanele cu care se intalnesc. Acest lucru este si mai adevarat, in randul cuplurilor mai tinere, 71% dintre tinerii cu varsta intre 26 si 35 de ani, raportand ca s-au plictisit de intalnirile traditionale.
Uitati de flori si ciocolata, mergeti la cursuri de gimnastica, parcuri tematice si catarare sau bouldering
Cand au fost intrebati care ar fi intalnirea lor ideala, unul din sapte (69%) respondenti a spus ca ar prefera o experienta comuna cum ar fi o activitate in aer liber, in schimbul unei intalniri traditionale precum niste cursuri pentru a deprinde o abilitate noua sau o experienta interactiva impreuna. Peste doua treimi (67%) dintre cei chestionati au spus ca au incercat deja activitati mai creative, cum ar fi un curs de gatit, escape rooms sau noi experiente in cadrul unor spectacole de teatru imersiv ori vizite la parcuri tematice. Aproape trei sferturi (73%) au raportat ca impreuna au optat pentru activitati orientate spre sport cand se intalneau cu partenerul, inclusiv cursuri de gimnastica, drumetii sau catarare ori bouldering.
Experientele comune apropie mai mult cuplurile
Schimbarea obiceiurilor in ceea ce priveste intalnirile a fost determinata de dorinta cuplurilor de a crea amintiri de durata prin activitati noi pe care le pot experimenta impreuna, despre care multi cred ca ii vor aduce mai aproape unul de altul. 9 din 10 respondenti (88%) au spus ca sunt de acord cu experientele comune, pentru ca „i-a apropiat maim ult de partenerul lor”, iar trei sferturi (76%) au spus ca ar prefera o intalnire la care sa poata invata sau incerca ceva nou cu partenerul lor. Acest lucru a fost valabil mai ales pentru cuplurile mai tinere, crescand la 79% pentru persoanele intre 26-35 de ani.
2023 – anul cu un numar in crestere al intalnirilor cu activitati noi
Marea majoritate a cuplurilor (91%) planuiesc pentru viitor intalniri mai active si experiente creative pe care le pot experimenta cu partenerii lor. Acest lucru este valabil atat pentru cei care au incercat deja mai multe scenarii diferite si doresc sa faca mai multe lucruri in urmatoarele 12 luni, cat si pentru cei care inca nu au pasit in afara zonei intalnirilor traditionale.
Peste 8 din 10 persoane intervievate (84%) au spus ca intentioneaza sa incerce activitati noi in urmatoarele 12 luni cand se intalnesc. Mai exact, calatoriile sunt cea mai buna optiune, 77% dintre oameni spunand ca doresc sa duca intalnirile in aceasta zona.
Pentru 50% dintre cupluri, o alegere des intalnita este descoperirea si practicarea unor noi hobbyuri precum fotografia care este o alegere de top pentru 42% dintre acestia. Sportul a fost a treia cea mai populara optiune, cu peste o treime (36%) planuind sa incerce un sport atunci cand se intalnesc in 2023.
Cu toate acestea, cuplurile pot avea dificultati in a alege impreuna ce activitati sa faca. Mai multe femei au optat pentru calatorii – 81% fata de 73% dintre barbati, in timp ce acestia au fost mai pasionati de sport – 43% fata de 29% dintre femei. Din fericire, fotografia, ca un nou hobby a fost o preferinta atat pentru femei – 42% cat si pentru barbati – 41%, ceea ce inseamna ca, indiferent de ceea ce vor face cuplurile, vor surprinde dragostea in cadru.
Creati si surprindeti momente si amintiri romantice
Huawei a comandat acest studiu pentru a arata cum evolueaza intalnirile moderne si cum tehnologia poate ajuta cuplurile sa creeze, sa surprinda si sa retraiasca momente romantice care dureaza o viata. De exemplu, studiul arata ca respondentii vor dori sa incerce fotografia ca un nou hobby in 2023, deoarece multi surprind deja momente romantice in fotografii si videoclipuri; trei sferturi (74%) au spus ca o fac deja atunci cand petrec timp impreuna. Cei dornici sa incerce excursiile atunci cand se intalnesc (77%) pot obtine un mix de produse HUAWEI, care este partenerul ideal in calatorii pentru cupluri. Impreuna, cuplurile pot realiza cele mai bune fotografii si videoclipuri din calatoriile lor cu HUAWEI Mate 50 Pro, pot urmari activitatile lor cu HUAWEI WATCH GT 3 Pro si atunci cand doresc sa se relaxeze cu muzica, audiobooks sau podcasturi pe durata deplasarilor, HUAWEI FreeBuds Pro 2 poate fi o optiune perfecta.
Nota:
Studiul a fost efectuat in ianuarie 2023 de catre Pollster in numele HUAWEI. Rezultate sunt bazate pe raspunsurile a 2.550 de respondenti din Turcia, Romania, Germania, Italia, Franta si Polonia. Detalii studiu: CAWI, grup tinta: barbati si femei 18-55 ani, reprezentant national pentru fiecare tara in ceea ce priveste locul de resedinta (regiune) si grupele de varsta pe sex.Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2024?