Doi executivi importanti ai UBER, retinuti de politie in Franta
6/6937
calendar_month 30 Iun 2015, 12:57
Controversele legate de activitatea companiei UBER, prezenta si in Romania de la inceputul anului, par sa se inmulteasca. Nu la noi, unde lucrurile sunt calme, ci in Franta, unde doi executivi UBER au fost retinuti de politie pentru a fi chestionati in legatura cu practicile companiei care, prin natura serviciilor oferite, ar putea evita plata taxelor pe care firmele traditionale de taximetrie le achita in mod normal catre autoritati.
Cei doi manageri UBER retinuti de catre autoritatile franceze sunt Thibaud Simphal, CEO UBER Franta, si Pierre-Dimitri Gore-Coty, general Manager Uber Europe.
Reactia Uber in urma retinerii celor doi manageri ai companiei nu a intarziat: "suntem bucurosi sa raspundem intrebarilor autoritatilor legate de serviciile noastre si vom colabora pentru rezolvarea acestor probleme", scrie Techcrunch.
Retinerea executivilor UBER in Franta vine la doar cateva zile de la desfasurarea protestelor violente organizate de catre companiile de taximetrie care activeaza in aceasta tara si care acuza UBER de concurenta neloiala, prin neplata taxelor. Unul dintre motivele retinerii de catre politie a managerilor UBER este legat, se pare, de nerespectarea de catre companie a unui ordin emis de catre ministrul de Interne, Bernard Cazeneuve, care a dispus, in urma presiunilor tot mai mari ale strazii, incetarea activitatii UberPOP si a cerut politiei sa se asigure ca masinile firmei de "ridesharing" nu mai opereaza.
Uber nu a tinut cont de ordinul ministerial, iar reprezentantii companiei au declarat ca activitatea va inceta doar in momentul in care justitia va decide o astfel de interdictie. Replica celor de la UBER a fost criticata ulterior chiar de catre ministrul de Interne francez, care a declarat ca un astfel de comportament este "cinic si arogant".

(FOTO: VentureBeat)
UberPOP este cel mai ieftin serviciu oferit de catre Uber in Franta si motivul principal care a generat protestele violente ale taximetristilor francezi din acest weekend, soldate cu vandalizarea a nu mai putin de 70 de masini.
Vom reveni cu informatii pe acest subiect

Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2024?