Dintre tehnologie spre carti - lectura crestina redobandeste teren in randul tinerilor de azi
7/7229
calendar_month 17 Iul 2019, 17:40

Tendinta generatiei tinere de a-si ocupa timpul liber navigand pe tot felul de gadget-uri, de a viziona filme sau de a face performante prin aplicatii de tipul jocurilor a cunoscut o evolutie atat de accentuata incat numai despre asta devenisera putinele momente de libertate. Impactul pe care tehnologia il are insa asupra psihicului indeosebi, mai ales a celor tineri, inca in formare, este unul a caror consecinte sunt vizibile. Desigur, se aplica asta in cazul celor care nu mai cunosc o limita a ceea ce presupune destinderea prin astfel de activitati.
Exista si categoria de tineri care constientizeaza directia spre care se pot indrepta lucrurile atunci cand tehnologia e la conducere. A nu se intelege gresit - impactul pe care aceasta il are asupra lumii inconjuratoare, a evolutiei sale este unul remarcabil. Ca in orice privinta insa, tot ce e prea mult strica.
Fie pentru ca au trecut prin diverse experiente, fie pentru ca intuitia este cea care a semnalat ca este necesara o schimbare privind petrecerea timpului liber, tot mai multi tineri manifesta interes fata de cartile crestine.
Lectura crestina - din nou in lista de preferinte a tinerilor
Pauza indelungata de la lecturarea de carti si indeosebi de carti crestine pare sa isi piarda din pretendenti. Tot mai multi sunt tinerii care consolideaza obiceiul de a lectura astfel de carti in detrimentul pasiunii inraite pentru tehnologie si aparitii diverse in domeniu.
Subiectele abordate de aceasta ramura a lecturii sunt dintre cele mai variate si au la baza fie invataturi biblice, fie intamplari reale, meditatii, scrieri care abordeaza teme de interes pentru tineretul de astazi. Cartile lui Vladimir Pustan - pastor penticostal din Beius, spre exemplu, sunt un reper pentru cei interesati sa descopere mai multe despre viata crestina practica.
Si altele sunt recomandarile pe care le face libraria online Maranatha, de unde poti fi comandate carti, dar si alte materiale crestine cu scop duhovnicesc. Spre exemplu, colectia de librarii crestine din tara este disponibila pe librariamaranatha.ro, cuprinzand sute de volume interesante de carti de poezii, cantari, meditatii, marturii, etc.
In functie de intrebarile ce apar odata cu inaintarea in varsta, de curiozitatile starnite poate de ceva ce a spus cineva din jur, de o intamplare ce a marcat viata cuiva, tinerii se pot orienta in libraria online dupa resursele crestine ce le pot fi de folos.
O descatusare din vraja atat de cuprinzatoare a tehnologiei si aparitiilor de pe aceasta piata ar putea fi posibila daca in mana unui tanar ar ajunge o astfel de carte, care sa ii capteze interesul si sa ii starneasca curiozitatea vizavi de partea duhovniceasca a vietii, cea care are legatura directa cu sufletul.
Desigur, pentru multi o astfel de trecere - de la a petrece timp in fata laptopului in a petrece timp rasfoind carti, constituie un efort peste puteri, un salt urias. Cu toate acestea nu este vorba despre achizitii costisitoare, din contra, preturile acestor resurse crestine sunt chiar infime in raport cu valoarea ce o poarta. Mai multe informatii privind astfel de carti - bogate in izvoarele cunoasterii duhovnicesti, se regasesc pe librariamaranatha.ro.