hit.ro  »  Stiri  »  Stiinta Generala  »  Din nou despre aberatiile de design - astazi despre iPhone 6 (opinie)

Din nou despre aberatiile de design - astazi despre iPhone 6 (opinie)

calendar_month 10 Apr 2013, 09:00
Recent am scris un articol prin care incercam sa demonstrez ca ecranele edge-to-edge sunt impracticabile pe device-urile mobile touch. Spuneam, in acelasi timp, ca majoritatea conceptelor grafice care prezinta astfel de device-uri sunt superbe si ca, din punct de vedere al exercitiului artistic, impresioneaza. Dar lucrurile acestea vor ramane la nivel de concept pentru ca utilitatea lor este zero. Puteti, de altfel, citi aici ceea ce am scris pe aceasta tema.
Acum observ ca lucrurile devin si mai dramatice. A aparut un concept de iPhone 6, intr-o randare excelenta si care prezinta un device nu doar cu ecran edge-to-edge, ci si curbat, dupa cum puteti vedea in imaginea de mai jos.

Iar toata presa de specialitate si blogurile IT au sarit sa prezinte device-ul ca pe unul de vis pe care Apple il va lansa pe piata anul viitor si va rupe gura targului (si pe cea a Samsung, evident). Sunt nevoit sa revin si sa spun ca desi un astfel de concept este impresionant, frumos si de un rafinament extraordinar, el ...va lipsi cu desavarsire de pe piata. De ce? Din aceleasi motive pe care le invocam atunci cand vorbeam despre imposibilitatea utilizarii unui smartphone cu ecran care acopera toata suprafata gadgetului. Ba, mai mult, pentru ca acum avem in fata un device curbat, lucrurile devin, cel putin pentru mine, foarte clare. Ma gandesc cam cum s-ar potrivi in mana un astfel de smartphone si cat de ergonomic ar fi...
Trecand peste designul viitor al iPhone 6 care nu va arata in niciun caz ca in imaginea de mai sus (daca nu cumva Tim Cook o ia razna de tot), Apple are de lucrat foarte mult la altceva, iar despre acest subiect am scris aici.
Comentariile va apartin! 

Sondaj

Folositi internetul pentru: