Diferente intre sistemele de supraveghere video
7/7196
calendar_month 22 Oct 2018, 14:08

Securitatea neconditionata asupra obiectivelor care trebuie protejate - fie in domeniul imobiliar rezidential sau comercial, in teritoriu inchis sau deschis - este dificil de asigurat fara utilizarea unui sistem de supraveghere video. Si, desi designul, alegerea componentelor si instalarea dispozitivelor necesita anumite cunostinte si experienta, este posibila instalarea supravegherii video intr-o casa privata cu propriile maini. Poti lua in considerare principalele puncte tehnice si cu ajutorul sfaturilor, vei putea crea un sistem de control video pe cont propriu.

Echipamentele necesare pentru organizarea unui sistem de supraveghere video

Cea mai usoara cale este sa instalezi un sistem de supraveghere video cu propriile maini in apartament. Orice utilizator PC poate face fata acestei sarcini. Cheltuielile pentru instalarea si intretinerea echipamentului sunt majorate daca obiectul protejat se afla la tara, este o locuinta abandonata temporar sau o proprietate comerciala. Kitul de supraveghere video, include mai multe elemente: aparat de fotografiat, serverul NVR (calculator), router-ul de stocare a datelor (pentru dispozitive fara fir), cabluri (RF si perechi electrice sau rasucite), surse de alimentare, si software specializat (video nucleu sistem de supraveghere, sistem de operare, analize video si module de integrare cu complexe de software terte etc.). Cand se instaleaza un sistem de supraveghere video cu propriile maini in apartament, poti face acest lucru fara un DVR, utilizand un computer obisnuit ca server. In acest caz, este suficient sa instalezi o camera de retea si sa o conectati la un PC sau la un dispozitiv mobil prin Wi-Fi. Aproape toate dispozitivele Wi-Fi klassa Cube (sau cubica) sunt in masura sa scrie pe carduri flash, carduri de memorie microSD si microSDHC.

Daca dispozitivele conectate sunt fara fir, trebuie sa utilizezi un router. Pentru utilizarea la domiciliu, cea mai buna optiune, este cea potrivita bugetului tau. Stocarea datelor se efectueaza pe un hard disk sau intr-un serviciu cloud, pentru care nu este necesara o adresa IP statica. De exemplu, poti inchiria un server dedicat cu software preinstalat, stocare de 2 HDD cu un volum total de 1 TB, care permite organizarea canalului de comunicare oglinda RAID1-matrice 100 Mbit/s si care este plin de trafic nelimitat, proiectat pentru 8 camere IP. Evident, cu un numar mai mic de camere, acest serviciu va costa in mod proportional mai ieftin. Pe piata sunt disponibile numeroase camere de supraveghere video pentru interior si in aer liber, costul lor variind in functie de dispozitiv. Multi furnizori ofera kit-uri ale sistemelor de supraveghere video cu fir si fara fir.

Rezolutia camerelor

Rezolutia unei camere a sistemului de supraveghere video, masurata in megapixeli (Mpx), este determinata de numarul de senzori activi de pixeli localizati pe matricea video. Ele transforma fluxul de lumina in impulsuri electrice, care sunt apoi decodificate intr-o imagine pe monitor cu ajutorul unui microcip special, care indeplineste, de asemenea, rolul unui declansator electronic. Pentru imaginile Full HD (1920x1080) rezolutie 2.1 MPX, exista posibilitatea ca acestea sa fie verificate, multiplicand numarul de puncte per inch.

Tipul matricei

CCD- este un dispozitiv cu incarcatura cuplata; CMOS- este un semiconductor complementar Metal-Oxide; l- K-MOS - este un semiconductor metal-oxid; iar l - K-MDP -este un semiconductor complementar metal-izolator. Matricea CCD este sensibila la conditiile climatice si poate fi chiar deteriorata de lumina directa a soarelui sau de diferentele de temperatura sezoniere, asa ca nu trebuie sa fie luata in considerare pentru supravegherea stradala. In plus, CCD are senzori cu rezolutie inalta. Calitate imaginii matricei superioare CMOS, costa de cateva ori mai mult decat CCD si este utilizata numai pentru camere de supraveghere profesionale, cu protectia si opticele necesare. Senzorul CMOS a camerei video, face parte din cea mai recenta generatie, nu este inferioar senzorului CCD. Un amator, nu poate vedea vreo diferenta intre ele, dar cu siguranta va face economii vizibile, si poate face instalarea sistemului de supraveghere video cu propriile lui maini, indiferent de dispozitiv.Dimensiunea matricei

Dimensiune matricei in diagonala, masurata in fractiuni de un inch, poate fi de 12,7 mm, 8,47 mm sau 6,35 mm. Se pare ca, cu cat suprafata matricei este mai mare, cu atat mai multe elemente senzoriale poate gazdui. Cu toate acestea, in modelele bugetare care nu au lentile luminoase de inalta calitate, aceasta regula nu functioneaza. De exemplu, intr - o matrice de 5 MPX va fi utilizata numai regiunea centrala, dand la iesire numai 2.1 MPX, adica, formatul Full HD. Acest lucru dovedeste inca o data faptul ca parametrii, cum ar fi dimensiunea si rezolutia matricei, au sens sa fie luate in considerare, numai in combinatie cu alte caracteristici ale camerei, in special tipul lentilei si functionalitatea.

Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2024?