Diferenta dintre cosul de caramida si cosul de fum profesional
7/7033
calendar_month 07 Iul 2016, 16:16
In multitudinea de alegeri pe care le avem de facut, cine ne poate spune care este cea mai buna varianta pentru noi, chiar si atunci cand vine vorba de alegerea unui cos de fum pentru semineul nostru? Evident, expertii.

Cosul de fum este poate mai important decat semineul in sine. Daca acesta este trainic si sigur, intreg semineul functioneaza corespunzator si adecvat scopului lui: acela de a da caldura.

Cosul de caramida este cea mai rudimentara forma a cosului de fum. Acesta este construit cu ajutorul caramidei, neavand nici o forma de protectie in cazul unei autoaprinderi, dar exista si riscul de incendiu in intreaga casa.

Cosul de fum profesional este alcatuit din bucati de 13 centimetri: din samota, material ceramic sau inox, invelit in izolatie de vata bazaltica care are rolul de a impiedica sa aprinda acoperisul casei sau alte obiecte, datorita caldurii foarte mare degazata de acesta. Aceasta constructie asigura o rezistenta indelungata si o durata de viata ridicata.
Montarea cosului de fum profesional e necesar sa fie realizata de personal calificat pentru a avea o precizie inginereasca si pentru evitarea eventualelor accidente.

Diametrul cosului trebuie sa fie la fel ca si diametrul focarului. Daca acesta este mai mic, tragerea fumului este deficitara. Daca diametrul este mai mare, consumul de lemne este ridicat.

Lungimea cosului de fum nu trebuie sa fie mai mare decat coama casei pentru a evita racirea fumului. Exista posibilitatea ca odata racit, fumul sa patrunda in incapere.
Garantia cosului de fum este de 30 de ani, producatorul garantand pentru el pana la 10 autoaprinderi.

De asemenea, lemnele pe care le folositi, trebuie sa fie foarte uscate pentru a impiedica depunerile de sedimente de-a lungul cosului de fum si autoaprinderea.

Recomandarea noastra este sa folositi un cos de fum profesional pentru a nu va pune in pericol familia. In plus, rezistenta si garantia calitatii sunt net superioare cosului de caramida.

Doresti unsemineu in Bucuresti? Acum e simplu. Echipa Pefoc isi desfasoara activitatea pe intreg cuprinsul tarii si poate ajunge si la tine. De asemenea, magazinul online iti pune la dispozitie o gama variata de produse:focare semineu Bucuresti, sobe, cosuri de fum profesionale, focare, semineu centrala si toate accesorile necesare pentru semineul tau.

Te asteptam.