hit.ro  »  Stiri  »  Stiinta Generala  »  Dezvoltatorii Arma 3 au fost arestati in Grecia pentru spionaj

Dezvoltatorii Arma 3 au fost arestati in Grecia pentru spionaj

calendar_month 12 Sep 2012, 17:00
Doi angajati ai Bohemia Interactive, dezvoltatorul seriei de jocuri Arma, au fost arestati in Grecia, pe insula Lemnos, pentru spionaj. Cei doi dezvoltatori au fost retinuti dupa ce au fotografiat si filmat o baza militara si risca o pedeapsa de 20 de ani de inchisoare.
Cei doi cehi ce se aflau in vacanta in Grecia pe insula Lemnos, ce urmeaza sa faca parte din al treilea joc din seria Arma. Bohemia Interactive sustine insa ca cei doi angajati se aflau in vacanta, nu intr-o calatorie de documentare, potrivit ArsTechnica.

Potrivit canalelor de stiri din Grecia, cei doi dezvoltatori Arma 3 au explicat ca fotografiau baza miliatara pentru a perfectiona elementele grafice si hartile din joc. Seria de jocuri Arma este renumita pentru folosirea unor harti reale pentru a crea locatii si scenarii fictive.
In cazul in care sunt condamnati, cei doi dezvoltatori ar putea fi pedepsiti cu pana la 20 ani de inchisoare pentru acuzatia de spionaj, lucru ce ridica intrebari cu privire la viziunea militara a tarilor din Uniunea Europeana. Impreuna, dar fiecare pentru el? 

Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2024?