Dell Technologies transforma zonele edge cu Project Frontier Software Platform
8/8270
calendar_month 20 Oct 2022, 17:46

Dell extinde portofoliul end-to-end edge, oferind clientilor implementari edge mai simple si mai sigure si suport global
Din sumar
• Project Frontier de la Dell va oferi o platforma software de operatiuni edge pentru a scala in siguranta aplicatiile si infrastructura edge, sprijinind in acelasi timp alegerea tehnologiilor software, IoT, operationale si multicloud
• Dell extinde ecosistemul de parteneri ISV pentru a simplifica implementarea software si a aplicatiilor edge in productie
• Dell PowerEdge XR4000, cel mai mic server robust de la Dell, rezista la conditii edge dificile si este potrivit pentru spatii inguste
• Dell Latitude 7230 Rugged Extreme Tablet ofera performante imbunatatite si conectivitate puternica pentru producatori si comercianti in locatii edge

Pe larg
Dell Technologies prezinta Project Frontier, care va furniza o platforma software pentru operatiuni edge, integrata cu portofoliul edge al Dell, pentru gestionarea si orchestrarea in siguranta a aplicatiilor si infrastructurii edge in implementari la scara globala.
Complexitatea operatiunilor edge - in locatii de la fabrici si magazine retail pana la turbine eoliene - este in crestere pe masura ce tot mai multe organizatii doresc sa gestioneze si sa securizeze datele la sursa, dar au un suport IT limitat pentru a face acest lucru. Conform unui sondaj IDC din 2022, aproape 42% dintre intreprinderi spun ca cel mai dificil aspect al implementarilor edge este sa le faca sa lucreze impreuna, intr-o singura solutie1. Avand in vedere ca volumul de date generate creste anual de noua ori si ca se preconizeaza ca va ajunge la 221 exabytes pana in 20262, organizatiile au nevoie de o modalitate simpla si eficienta de a gestiona si securiza ecosistemul divers de tehnologii de varf.
„Asistam la o crestere exponentiala a aplicatiilor care ruleaza in locatii edge, ceea ce face din aceasta urmatoarea frontiera a transformarii afacerilor - unde dispozitivele, infrastructura si datele se unesc pentru a oferi informatii in timp real la scara larga", a declarat Gil Shneorson, senior vice president of edge solutions, Dell Technologies. „Odata cu aceasta crestere, vine si complexitatea. Nu este fezabil sa avem personal IT desfasurat in fiecare locatie edge. Experienta noastra de zeci de ani in domeniul edge, combinata cu noile noastre solutii, ii ajuta pe clienti sa isi simplifice administrarea edge si sa isi eficientizeze datele pentru a obtine informatii care variaza de la siguranta fabricilor pana precizia ingrijirii pacientilor in spitale, oferind in acelasi timp mai multe optiuni in ceea ce priveste modul in care isi realizeaza tehnologiile edge si multicloud."
Project Frontier de la Dell pentru a scala in siguranta operatiunile edge in orice varianta de utilizare
Platforma software Project Frontier pentru operatiuni edge ofera clientilor:
• Alegerea aplicatiilor software, a IoT frameworks, a tehnologiilor operationale (OT), a mediilor multicloud si a tehnologiilor viitoare sustinute de un design deschis care va consolida cazurile de utilizare existente si noi.
• Protectie de securitate Zero Trust pentru toate aplicatiile edge, datele si infrastructura, de la proiectare pana la implementare, sustinuta de un lant de aprovizionare securizat de la un capat la altul.
• Eficienta si fiabilitate mai mare a operatiunilor edge end-to-end, cu management centralizat, implementare zero-touch si securizata a dispozitivelor.
• Necesitate minima de expertiza IT pe teren, cu automatizare pentru a eficientiza implementarile si operatiunile edge in mii de locatii edge potentiale.
• Integrarea hardware-ului de calcul si de stocare edge cu sarcinile de lucru pentru o mai mare usurinta in service si o securitate sporita.
• Servicii de planificare si asistenta la nivel global in 170 de tari pentru a ajuta la proiectarea implementarilor edge si pentru a crea o foaie de parcurs pentru extinderea infrastructurii edge a clientilor cand apar noi cereri.
De exemplu, Dell este unul dintre cei mai mari producatori de tehnologie din lume si administreaza unul dintre cele mai mari lanturi de aprovizionare din lume. Dell planuieste sa implementeze platforma edge pentru a asigura o mai mare eficienta a liniilor sale de productie prin simplificarea operatiunilor, prin conectarea in siguranta a datelor critice din zona de productie la infrastructura IT si prin raportarea in timp real a datelor automatizate. In plus, cu ajutorul Dell Edge Design Program, Dell colaboreaza cu clientii pentru a-i ajuta sa proiecteze si sa modeleze dezvoltarea Project Frontier pentru a raspunde nevoilor lor specifice.
„IDC vede o gama larga de locatii in care vor fi implementate sarcini de lucru edge moderne si este esential ca aceste medii sa fie foarte rezistente si sa poata functiona cu o interventie umana limitata", a declarat Jennifer Cooke, IDC Research Director for Edge Strategies. „Eforturile depuse de Dell prin proiectul sau Project Frontier par a fi un pas puternic inainte in realizarea unei arhitecturi care sa raspunda acestor nevoi si sa ajute clientii sa isi eficientizeze operatiunile edge."
"Dell Technologies si Atos colaboreaza de mult timp pentru a oferi mai multa valoare afacerilor, ajutandu-le sa valorifice intregul potential al datelor lor", a declarat Arnaud Langer, Global Edge and IoT senior product director, Atos. "Asteptam cu nerabdare sa colaboram la noi inovatii edge care pot ajuta organizatiile sa isi simplifice si sa isi securizeze in mod semnificativ ecosistemul edge, imbunatatind in acelasi timp rezultatele afacerilor."
Inovatiile din portofoliul Dell in domeniile infrastructura si utilizatori finali simplifica implementarile edge
Pe masura ce Project Frontier prinde viata, Dell isi extinde portofoliul edge actual pentru a sprijini intreprinderile sa isi extinda si sa isi gestioneze implementarile edge.
• Analiza si operatiuni edge: Producatorii pot elimina complexitatile si pot rationaliza modul in care implementeaza aplicatiile edge cu ajutorul Dell Validated Design for Manufacturing Edge. Solutia include acum noi aplicatii partenere validate de Dell pentru a sprijini cazurile de utilizare avansata a zonelor edge si pentru a imbunatati procesele si eficienta productiei, reducand in acelasi timp deseurile si cantitatile de materii prime folosite pentru operatiuni mai sustenabile. De exemplu, Claroty ofera detectarea amenintarilor din fabrica si o evaluare consecventa a sanatatii dispozitivelor OT. Prin utilizarea tehnologiei de detectare a anomaliilor produselor, Cognex imbunatateste calitatea productiei si eficienta consumului de materiale. Telit ajuta la eliminarea silozurilor de date dintre senzori si dispozitivele de automatizare. XMPro creeaza gemeni digitali ai operatiunilor din fabrica pentru a-i ajuta pe producatori sa economiseasca timp si materiale in timpul procesului de functionare a fabricii. Producatorii pot raspunde rapid la schimbarile cererii si pot activa linii de productie reconfigurabile cu ajutorul capacitatii private 5G de la Dell.
• Calcul si analiza edge: Dell PowerEdge XR4000 din familia Dell PowerEdge are dimensiunea unei cutii de pantofi. XR4000 este cu 60% mai mic decat serverele traditionale pentru centrele de date, iar multiplele sale optiuni de montare permit sa fie instalat intr-un rack, pe pereti sau pe tavan, economisind spatiu valoros pe podea. Acest server multi-node, cu sasiu 2U, poate supravietui unor conditii imprevizibile, cum ar fi valurile de caldura sau caderile. Desi mic, XR4000 este un server de inalta performanta capabil sa sustina o gama larga de sarcini de lucru edge. Este proiectat cu procesoare Intel® Xeon® D cu sistem multi-operare, precum si cu suport optional pentru GPU. XR4000 este disponibil cu Dell Validated Design for Manufacturing Edge si alimenteaza noile Dell VxRail rugged modular nodes, oferind performante ridicate si scalabilitate in locatii cu latenta ridicata si latime de banda redusa.
• Colectarea datelor edge: Construita pentru a rezista in cele mai solicitante locatii edge, tableta Dell Latitude 7230 Rugged Extreme Tablet este cea mai usoara3 si mai puternica4 tableta de 12" fully-rugged din industrie. Proiectata pentru a functiona in medii extrem de reci si calde (de la -20 F la 145 F), aceasta tableta este certificata pentru protectie maxima impotriva prafului, murdariei si apei, fiind ideala pentru mediile exterioare. WiFi 6E cu suport dual-band ii ofera o conectivitate fiabila, procesoarele Intel® Core™ de generatia a 12-a vin cu performante puternice, iar functiile integrate, cum ar fi scanerele, modulele GPS si cititoarele de carduri inteligente, sporesc productivitatea pe teren. Tableta este facuta pentru a oferi vizibilitate buna in cele mai puternice si mai dure conditii de iluminare, avand cea mai mare suprafata de ecran pentru o tableta de 12" fully-rugged, la standarde militare5.
Disponibilitate
• Project Frontier’s edge software platform va fi disponibila in 2023.
• Dell Validated Design for Manufacturing Edge enhancements va fi disponibil global la inceputul lui 2023.
• Dell PowerEdge XR4000, inclusiv cu optiunea OEM customizabil, va fi disponibil in decembrie 2022.
• Dell Latitude 7230 Rugged Extreme Tablets va fi disponibila la finalul lui 2022.