Dell Technologies consolideaza rezilienta cibernetica cu inovatii in domeniul protectiei si securitatii datelor in multicloud
8/8334
calendar_month 14 Dec 2022, 14:42

Capacitatile Dell bazate pe AI in domeniile software si securitate operationala contribuie la promovarea Zero Trust, protejand datele si reducand riscul de atacuri cibernetice

Din sumar
• Progresele solutiei Dell PowerProtect Data Manager sprijina clientii sa-si imbunatateasca securitatea operationala si rezilienta cibernetica
• Dell aduce seifuri cibernetice izolate in Google Cloud, extinzand capacitatea de recuperare cibernetica in cloud-uri publice de top
• Dell APEX Data Storage Services adauga un serviciu flexibil de stocare de backup ca serviciu (as-a-Service)
• Solutiile Dell de protectie a datelor multicloud accelereaza adoptarea principiilor Zero Trust cu capacitati integrate pentru securitatea operationala

Pe larg

Dell Technologies isi consolideaza pozitia de lider al industriei in ceea ce priveste dispozitivele si solutiile de protectie a datelor1 pentru a ajuta clientii sa isi protejeze datele la sediu, in cloud-uri publice si in zonele edge.

Dell PowerProtect Data Manager Appliance aduce o serie de progrese pentru protectia datelor in multicloud, care sunt simplu de utilizat. Inovatia Dell in domeniul rezilientei si securitatii operationale bazate pe inteligenta artificiala accelereaza adoptarea arhitecturilor Zero Trust, ajutand la protejarea organizatiilor de amenintarile tot mai serioase ale atacurilor cibernetice.

Noile solutii contribuie la abordarea provocarilor tot mai importante cu care se confrunta organizatiile in materie de protectie a datelor. Conform studiului Dell Global Data Protection Index (GDPI) din 2022, organizatiile au inregistrat niveluri mai ridicate de dezastre naturale si moderne decat in anii precedenti, ceea ce a dus la mai multe pierderi de date, la cresterea timpului de nefunctionare si a costurilor de recuperare.
In ultimul an, atacurile cibernetice au reprezentat 48% din totalul dezastrelor (in crestere de la 37% in 2021), depasind toate celelalte cauze de intrerupere a datelor. De asemenea, sondajul a aratat ca 85% dintre organizatiile care utilizeaza mai multi furnizori de protectie a datelor vad un beneficiu in reducerea numarului acestora. In plus, a indicat ca organizatiile care utilizeaza un singur furnizor de protectie a datelor au suportat cu 34% mai putine costuri de recuperare in urma atacurilor cibernetice sau a altor incidente cibernetice decat cele care au utilizat mai multi furnizori.

„Avand in vedere ca in lumea digitala de astazi aproape totul este conectat la internet, nevoia de a proteja datele valoroase este mai importanta ca niciodata", a declarat Jeff Boudreau, presedinte si director general al Infrastructure Solutions Group, Dell Technologies. „Acest peisaj digital necesita o strategie moderna de protectie si securitate a datelor pentru a face fata amenintarilor cibernetice. Solutiile punctuale nu sunt suficient de profunde sau de cuprinzatoare pentru a ajuta la protejarea organizatiilor. Dell sprijina clientii sa-si consolideze rezilienta cibernetica prin oferta de software, sisteme si servicii integrate de protectie a datelor, pentru a se asigura ca datele si aplicatiile sunt protejate, indiferent unde se afla."

Sondajul GDPI a constatat ca 91% dintre organizatii cunosc sau intentioneaza sa implementeze o arhitectura Zero Trust - un model de securitate cibernetica care schimba modul in care organizatiile privesc securitatea, trecand de la o abordare bazata exclusiv pe apararea perimetrala la o strategie proactiva care permite doar traficul cunoscut si autorizat prin granitele sistemului si prin circuitele de date. Cu toate acestea, doar 23% dintre organizatii implementeaza un model Zero Trust, iar 12% au dus acest demers la bun sfarsit. Cu caracteristici de securitate incorporate, proiectate in hardware, firmware si puncte de control al securitatii, abordarea holistica a Dell ajuta organizatiile sa realizeze arhitecturi Zero Trust pentru a consolida rezilienta cibernetica si a reduce complexitatea securitatii.Cea mai simpla cale spre protectia moderna a datelor

Dell continua sa ofere inovatii pentru solutia sa de protectie a datelor, Dell PowerProtect Data Manager, pentru a ajuta organizatiile sa isi simplifice operatiunile IT si sa reduca riscurile. PowerProtect Data Manager raspunde nevoii tot mai mari de rezilienta cibernetica si sustine principiile Zero Trust cu noi capabilitati de securitate operationala integrate, cum ar fi autentificarea multifactoriala, autorizarea dubla si controalele de acces bazate pe roluri.

Dell PowerProtect Data Manager Appliance ofera o cale simpla de adoptare a protectiei moderne a datelor. Sistemul de debut este ideal pentru cazurile de utilizare de dimensiuni mici si medii, cu un suport care se extinde de la 12 la 96 terabytes de date.

Solutia ofera clientilor:
• Arhitectura moderna, definita de software: Permite descoperirea si protectia automata a activelor si ofera protectie VMware unica pentru a asigura disponibilitatea tuturor masinilor virtuale fara intreruperea activitatii.
• Solutie securizata, rezilienta din punct de vedere cibernetic: Ofera un acces mai sigur la functiile restrictionate cu Identity and Access Management pentru a consolida rezilienta cibernetica.
• Experienta de utilizare simpla si unificata: Ofera o protectie a datelor definita prin software, ceea ce face ca aceasta sa fie usor de implementat si de utilizat.

„Dell PowerProtect Data Manager ne simplifica mediul de backup, oferindu-ne agilitatea de afaceri necesara pentru a ne proteja datele pe masura ce ne transformam digital", a declarat James McNair, vicepresedinte, manager de sisteme distribuite, Trustmark Bank. „Cu noul Dell PowerProtect Data Manager Appliance, putem implementa mai simplu Data Manager in intreaga noastra infrastructura, ceea ce ne ajuta sa fim mai eficienti si ne consolideaza rezistenta cibernetica."

Dell extinde redresarea cibernetica pentru seifuri de cloud public rapide si usor de implementat

PowerProtect Cyber Recovery pentru Google Cloud le permite clientilor sa implementeze un seif cibernetic izolat in Google Cloud pentru a separa si a proteja datele in mod mai sigur in cazul unui atac cibernetic. Spre deosebire de solutiile standard de backup bazate pe cloud, accesul la interfetele de gestionare este blocat prin controale de retea si poate necesita acreditari de securitate separate si autentificare cu mai multi factori pentru acces.

Organizatiile isi pot folosi abonamentul Google Cloud existent pentru achizitionarea PowerProtect Cyber Recovery prin intermediul Google Cloud Marketplace, iar serviciul poate fi achizitionat direct de la Dell si de la partenerii sai.

Noua oferta marcheaza cea mai recenta extindere a capacitatilor Dell de recuperare cibernetica pentru cloud-uri publice, dupa introducerea, in acest an, a Dell PowerProtect pentru Microsoft Azure si a CyberSense for Dell PowerProtect Cyber Recovery pentru AWS.

Dell APEX simplifica stocarea backup cu optiuni flexibile de consum

Dell APEX Data Storage Services se extinde pentru a oferi o optiune Backup Target, un spatiu de stocare backup mai sigur intr-un model de consum flexibil, cu plata la utilizare. Serviciul Backup Target este usor de adoptat de catre clienti si simplifica procesul de achizitie, implementare si intretinere a stocarii backup. Bazandu-se pe pozitia de lider a Dell in domeniul dispozitivelor de date si al protectiei datelor1, serviciul Backup Target ajuta la reducerea amprentei de stocare a clientilor si poate creste disponibilitatea datelor.

Noua oferta Dell APEX Data Storage Services Backup Target va intari increderea din ce in ce mai mare in ofertele as-a-Service pentru a ajuta la depasirea provocarilor legate de protectia datelor. Aproape toti respondentii GDPI (99%) au identificat cel putin o oferta as-a-Service ca fiind o prioritate importanta pentru a sprijini depasirea provocarilor in organizatia lor. Storage as-a-Service (44%), Cyber Recovery as-a-Service (41%) si Backup as-a-Service (40%) s-au clasat pe primele trei prioritati as-a-Service.

Citat suplimentar

Seife Teklu, senior solutions architect, Arrow Electronics
"Sistemul integrat Dell PowerProtect Data Manager Appliance este usor de utilizat si rapid de implementat. Va fi o optiune convingatoare pentru clientii nostri de dimensiuni mici si mijlocii care au nevoie sa modernizeze protectia datelor pentru a contribui la reducerea riscurilor si a asigura continuitatea afacerii."

Disponibilitate
• Dell PowerProtect Data Manager Appliance este disponibil la nivel global din aceasta luna in peste 15 tari din America de Nord, America Latina, Europa si Asia-Pacific.
• Sistemul Dell PowerProtect Data Manager este disponibil astazi la nivel global.
• Dell PowerProtect Cyber Recovery for Google Cloud Platform este disponibil la nivel global astazi.
• Dell APEX Data Storage Services Backup Target va fi disponibil la nivel global in primul trimestru al anului 2023 in 16 tari din America de Nord, Europa si Asia-Pacific.