Dell Technologies ajuta companiile din Romania sa isi retraga in siguranta si in mod durabil echipamentele IT
8/8012
calendar_month 29 Apr 2022, 12:38
Din sumar


  • Dell Asset Recovery Services asigura eliminarea corecta a echipamentelor IT uzate din mediul business


  • Noul portal online simplifica retragerea si reciclarea oricarui laptop, desktop, server sau accesoriu, indiferent de marca


  • Serviciile de igienizare a datelor si de distrugere a hard-disk-urilor la fata locului ofera niveluri suplimentare de securitate a datelor


Pe larg
Dell Technologies (NYSE:DELL) anunta extinderea Asset Recovery Services în Romania. Serviciile sunt compatibile cu orice marca de laptop, desktop, server, periferice sau accesorii, permitand clientilor sa recupereze valoarea din activele IT existente si sa implementeze servicii de reciclare si recuperare durabile pe scara larga.
Din 2008, Dell a recuperat peste 2,5 miliarde de produse electronice prin intermediul programelor sale de returnare, sprijinind organizatiile în retragerea durabila a activelor IT. Asset Recovery Services vine cu o oferta moderna, simplificata si standardizata pentru a sprijini clientii sa îsi amplifice eforturile privind reciclarea. Oferta include un nou portal online self-service care simplifica si mai mult eliminarea activelor, oferind organizatiilor estimari ale valorii în timp real, resurse cuprinzatoare si o preluare simpliticata a dispozitivelor.
„În fiecare an, omenirea produce milioane de tone de deseuri de echipamente electronice si electrice, care sunt daunatoare pentru planeta noastra atunci cand nu sunt eliminate în mod corespunzator", a declarat Daniel Tanase de la Dell Technologies. „Dell Asset Recovery Services joaca un rol esential în a ajuta clientii sa retraga în mod responsabil echipamente si sa îsi reduca amprenta globala asupra mediului. În calitate de companie globala, ne luam în serios angajamentul si oportunitatile de a deturna deseurile electronice de la locurile de depozitare actuale. Prin extinderea serviciilor noastre de reciclare în siguranta a echipamentelor electronice si IT, contribuim la obiectivul nostru ambitios de a recicla sau reutiliza un dispozitiv pentru fiecare dispozitiv vandut pana în 2030."
Maximizarea valorii IT
Dell Technologies simplifica aceste operatiuni pentru organizatii de toate dimensiunile, indiferent daca acestea gestioneaza o forta de munca centrala sau la distanta si fara sa impuna un numar minim de echipamente IT. Aceste servicii ofera flexibilitatea si controlul în a supraveghea si urmari întregul proces online prin intermediul portalului self-service. Clientii pot beneficia de estimari ale valoarii în timp real pentru a obtine maximum de la echipamentele lor si pentru a simplifica ciclul de viata al sistemelor.
Protejarea afacerilor cu servicii de securitate
Atunci cand clientii îsi predau dispozitivele, datele sunt eliminate în conformitate cu standardele de igienizare a datelor1 pentru a minimiza expunerea clientilor la probleme legate de securitatea datelor. Serviciile de recuperare a activelor ofera acum optiuni suplimentare pentru o protectie sporita:


  • Igienizarea datelor la fata locului - Datele sunt eliminate de pe dispozitive la fata locului înainte ca echipamentul sa paraseasca sediul clientului.


  • Distrugerea la fata locului a hard-disk-urilor - Hard-disk-urile cu date sunt eliminate prin distrugere fizica si reciclate în conformitate cu regulile locale.1 Aceste servicii Dell sunt în conformitate cu standardul NIST SP 800-88 Revision 1 de igienizare a datelor.