De ce un gazon artificial arata mai bine ca iarba naturala
7/7958
calendar_month 25 Feb 2022, 18:30
Adesea, ne punem intrebarea: de ce iarba noastra artificiala arata atat de realist. Raspunsul scurt este ca pentru producerea unui gazon artificial fotbal este folosita doar materie de calitate.

Exista mai multe lucruri pe care trebuie sa le stim despre un gazon sintetic fotbal de calitate.

Componenta este importanta

Exista mai multe lucruri despre componenta gazonului artificial care deosebesc un produs de calitate de unul substandard. De exemplu, daca esti in cautarea celui mai real gazon artificial fotbal pret avantajos, acorda atentie acestor elemente:
  • Inaltimea firuluiAcesta este un termen foarte familiar celor din industria covoarelor. Prin urmare, deoarece iarba artificiala este facuta foarte asemanatoare cu covorul, termenul se aplica in acelasi mod. Inaltimea firului se refera la lungimea firelor de iarba. Intervalul tipic de inaltime a gramezii este de la 20 pana la 60 mm.
Cu toate acestea, retine, cu cat iarba este mai inalta, cu atat este mai probabil sa cada in timp (toti cedam gravitatiei). Acest lucru poate necesita greblare de rutina pentru a ridica firele. Este in regula, periajul si greblarea fac parte din orice plan de intretinere de rutina a gazonului.  • Greutatea si densitateaCele mai realiste produse din iarba artificiala au o densitate mai mare. Acest lucru inseamna pur si simplu ca contin mai multe fibre de fire pe metru patrat decat altele. Prin urmare, iarba artificiala densa arata realist, mult mai mult decat produsele cu densitate mai mica.
In ceea ce priveste greutatea, acesta este un alt aspect cu totul. Gazonul dens cantareste mai mult, asa ca trebuie sa fii atent la acest aspect.  • Umplutura si suportul de iarbaScopul principal al umpluturii este de a mentine iarba artificiala rezistenta. Optiunile populare sunt umplutura de cauciuc cu nisip cuartos.
Totodata, este extrem de important si suportul si unul dintre motivele pentru care iarba artificiala arata realist. In timp ce iarba artificiala nu este vie, se extinde si se contracta odata cu vremea. Prin urmare, suportul potrivit este esential.  • Calitatea firelorPe masura ce iarba artificiala s-a schimbat de-a lungul anilor, la fel s-a schimbat si calitatea firelor. Firul recomandabil se va elabora din polietilena de culoare verde sau rosu-caramiziu, in dependenta de necesitati.  • CuloareaIn cele din urma, culoarea este o parte importanta a gazonului artificial. Iarba artificiala cu aspect realist va avea culori variate.
Acum este clar de ce gazonul artificial arata atat de bine, chiar mai bine decat iarba naturala, si este mult mai rezistent si mai durabil.