De ce tot mai multi oameni au probleme cu spatele si ce e de facut
8/8246
calendar_month 11 Oct 2022, 11:44
De regula, durerile de spate sunt asociate cu varsta înaintata sau cu unele afectiuni medicale, dar, fara sa ne încadram într-una din aceste categorii, ne putem trezi la un moment dat cu aceasta problema sacaitoare, care ne creeaza disconfort major si ne poate afecta semnificativ calitatea vietii.

În afara celor doua cauze mentionate mai sus, întinderile musculare si sedentarismul sunt responsabile pentru cele mai multe dureri de spate, însa exista si alti factori care ne sporesc riscul de a dezvolta în timp aceasta problema, cum ar fi obezitatea, joburile stresante, joburile statice, activitatea fizica foarte intensa si chiar depresia. Femeile sunt mai predispuse la dureri de spate mai ales în timpul sarcinii, în timp ce barbatii le au din cauza suprasolicitarii fizice.

În ambele cazuri, odata cu înaintarea în varsta, durerile de spate pot aparea sau se pot acutiza.

Totusi, putem sa prevenim aceste probleme sau sa le amelioram, daca ele au o cauza medicala, prin diverse trucuri. Spre exemplu, în primul rand este esential sa scapi de kilogramele în plus, apoi sa acorzi atentie unor obiceiuri pe care le ai, cum ar fi felul în care porti o geanta. De asemenea, este importanta calitatea saltelei pe care dormi si, daca problema devine foarte prezenta, sa înveti sa faci niste exercitii pentru spate.

Pe termen lung, pentru a preveni durerile de spate, putem sa adoptam cateva obiceiuri care sa ne aduca si alte beneficii. Iata care sunt cele mai importante:

Masaj

Asa cum spuneam, cele mai multe dureri de spate au drept cauza întinderile musculare si sedentarismul. În aceste situatii, masajul pur si simplu face minuni. Exista diverse proceduri de masaj care ne pot scapa chiar si de cele mai crunte dureri, iar masajul de relaxare ne tonifica musculatura, astfel ca riscul de a ne trezi la un moment dat cu astfel de dureri este destul de scazut. Daca ai un program încarcat si îti este dificil sa gasesti o programare la masaj, ai oricand la dispozitie varianta fotoliului pentru masaj. Vei descoperi ca aceste echipamente au evoluat foarte mult în ultima perioada si ca te pot ajuta si cu alte probleme.

Sport

Daca tipul activitatii pe care o desfasori te tine foarte mult la birou, îti creste riscul de a dezvolta dureri de spate. Trebuie sa înclini cumva balanta. Astfel, daca ai un job static, trebuie sa te mobilizezi si sa faci sport în mod constant. Cele mai bune activitati fizice în cazul persoanelor predispuse la dureri de spate sunt înotul, mersul pe jos si chiar cu bicicleta. Dar exista si o serie de exercitii pe care le poti face acasa, pe covor si care îti vor lua doar cateva minute pe zi. Pe webmd.com vei descoperi o serie de exercitii care te vor ajuta sa previi si sa combati problema.