De ce reprezinta apartamentele mici si ieftine o varianta buna pentru sibieni
7/7091
calendar_month 03 Mar 2017, 11:05
Visul celor mai mulţi sibieni este de a avea un apartament cât mai spaţios. Din păcate, din cauza preţului mare al locuinţelor, în Sibiu, puţini cumpărători îşi permit un apartament cu dimensiuni generoase. Apartamentele la bloc, celebrele „cutii de chibrituri“, care, in urma cu zece ani, erau un motiv de ironie şi reprezentau cea mai proastă varianta de locuit, acum sunt la mare căutare. Românii prefera locuinţele mai mici, pentru ca achizitia şi întreţinerea lor presupun costuri mai mici.
Cei mai multi dintre romanii care doresc sa-si achizitioneze o locuinta au venituri medii si nu-si permit un apartament in Sibiu, mare si spaţios sau o casa cu o curte mare. Ei sunt mult mai precauti in legatura cu un eventual credit bancar, pentru achizitionarea unui apartament mare sau a unei case, astfel ca, apartamentele mici şi ieftine sunt, de cele mai multe ori, singurele optiuni viabile. Unele din aceste locuinte ieftine, construite în ultimii ani, sunt chiar mai mici decât cele ridicate înainte de 1989.
O astfel de locuință nouă în Sibiu, cu două camere, poate avea o suprafaţă medie cuprinsa intre 33 si 45 mp. În cazul apartamentelor cu trei camere, acestea pot avea o suprafață cuprinsa între 45 si 60 mp, în timp ce o locuinţă de patru camere poate avea o suprafaţă cuprinsa între 55 si 70 mp.
S-a constatat ca majoritatea tinerilor care doresc sa se stabileasca in Sibiu prefera o locuinta noua.
Spre deosebire de apartamentele vechi, construite in perioada comunista, apartamentele noi sunt compartimentate mai bine, au instalatii noi, din materiale mai durabile, sunt mai confortabile si nu poarta “ amprenta timpului”.
Aceasta este solutia pe care dezvoltatorii de proiecte imobiliare o propun si o pun la dispozitia clientilor cu venituri mici si mijlocii. Acestia sunt incurajati sa opteze pentru locuinte cu doua, trei camere, cu suprafete reduse si preturi de achizitie relativ mici.
Cautați un apartament mic , la un pret bun? Vrei să cumpărați o locuință și aveți nevoie de consiliere? Agenţia „New Concept Living” vă stă la dispoziție, fiind liderul pieţei imobiliare Sibiu, cu un portofoliu de aproximativ 80% din ansamblurile rezidenţiale nou construite în oraș și cu cea mai vastă ofertă de apartamente noi in Sibiu.