De ce Ford Focus? Iata 10 aspecte de avut in vedere la achizitia unei masini
7/7198
calendar_month 23 Oct 2018, 17:22
Statistici moderne arată că principalul criteriu pe care îl au în vedere femeile atunci când aleg o mașină este prețul. Care sunt însă calitățile pe care le caută bărbații la o mașină? Haideți să aflăm care sunt principalele 10 dintre acestea, analizând, în același timp, un Ford Focus.

1) Prețul – este unul dintre principalele criterii pe care îl au în vedere și bărbații atunci când își achiziționează mașina. Iar mașinile din gama Ford, așa cum este și modelul auto Ford Focus, sunt încă de la fondarea mărcii unele dintre cele mai accesibile din lume.

2) Vechimea mașinii – contează pentru bărbați foarte mult mai ales că aceștia sunt foarte preocupați de starea tehnică a oricărei mașini pe care o cumpără și de care se atașează, dorindu-și ca aceasta să nu se strice cât mai curând.

3) Tipul mașinii – este și el foarte important pentru bărbați care optează, în primul rând, pentru mașini de familie, cum este și Ford Focus, fiind atrași însă, în mare măsură, de mașinile sport, de limuzine, mașini mari și de lux.

4) Prestigiul mărcii – este un aspect deosebit de important pentru bărbați, studiile arătând că peste 40% dintre aceștia sunt interesați de aceasta în cazul unei achiziții. Mașinile Ford, printre care se numără și Ford Focus, se bucură de o bună reputație, fiind o marcă de tradiție, fondată în 1913.

5) Performanțele tehnice – ale unei mașini îi atrag ca un magnet pe bărbați. Aceștia optează clar pentru mașini cu un motor puternic. Motorul EcoBoost 1L al modelului Ford Focus este primul motor pe benzină din Europa care asigură emisii de CO2 sub 100 g/km.

6) Fiabilitatea – contează mai mult pentru bărbați decât pentru femei după cum artă statisticile de specialitate, întrucât aceștia parcurg mai mulți kilometri cu mașina decât femeile, poate și pentru că dezvoltă o adevărată dragoste pentru mașinile lor.

7) Sistemul audio – reprezintă dotarea la care țin cel mai mult bărbații dintre toate opțiunile prezente la bordul unei mașini spre deosebire de femei care pun preț pe încălzirea în scaune, proiectoarele de ceață sau navigație.

8) Culoarea mașinii – este, surprinzător, un criteriu pe care bărbații îl au mai mult în vedere decât femeile. Nuanțele preferate, în această ordine, sunt roșu și orange (pentru mașinile sport), negru, alb (pentru mașini utilitare), verde și gri.
9) Masculinitatea mărcii – este un aspect asupra căruia bărbații se opresc întotdeauna, chiar și în mod involuntar. Studii realizate pe piața auto din România au arătat că mărcile ale căror proprietari sunt, în principal, bărbați sunt Volvo, BMW, Mazda, Suzuki și Alfa Romeo.

10) Volumul mașinii – este un criteriu ce contează pentru bărbați care nu aleg doar mașini mai puternice cu cât mai mulți cai putere, ci și mașini cu un volum mai mare care sunt mai confortabile sau modele exotice.

În general, mașina, indiferent că se numește Ford Focus sau în orice alt fel, este un bun la care aceștia țin foarte mult. Un studiu realizat în Germania arată, de exemplu, că doar 15% dintre șoferii germani sunt dispuși să-și împrumute mașina.Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2024?