De ce casele cu parter si mansarda sunt o optiune buna atunci cand vrei sa-ti construiesti o casa
7/7624
calendar_month 06 Iul 2021, 15:55

Dacă dorești să-ți construiești o casă, probabil că te-ai confruntat cu dilema tipului de locuință pe care ar fi mai indicat să o alegi. Multe persoane optează din start pentru o casă cu etaj, pentru că aceasta este tendința predominantă pe piața imobiliară în acest moment.

Totuși, nu pentru toată lumea este potrivită o astfel de variantă și nu toată lumea are nevoie de etaj. În schimb, pentru cuplurile proaspăt căsătorite sau pentru familiile cu 2-3 copii, este perfectă o casă cu mansardă și câteva dormitoare dormitoare la parter. Astfel, poți avea locuința dorită cheltuind mai puțini bani.

Iată de ce să iei în considerare casele cu parter și mansardă în loc de etaj!

Poți să le construiești cu un buget mai redus

Dacă nu ai strâns foarte mulți bani sau dacă nu vrei să faci un împrumut extrem de mare, poți să alegi o casă cu mansardă, pentru că astfel costurile se reduc considerabil. Este nevoie, desigur, de mult mai puține materiale, iar realizarea proiectului durează un timp mai redus.

Ai mai multă versatilitate în ceea ce privește aspectul

Casele cu etaj trebuie construite, de obicei, după anumite tipare, pentru că cerințele de rezistență ale structurii sunt mult mai stricte. Atunci când ai o casă cu mansardă, poți avea o libertate mai mare în ceea ce privește aspectul și materialele folosite la exterior.

Este mult mai ușor să construiești astfel o casă cu structură pe lemn, care să aducă o atmosferă montană la tine în curte, mai ales dacă locuiești în zone cu multă vegetație. De aceea, poți să optezi pentru forme asimetrice, care se adaptează la caracteristicile spațiului din curtea ta.

Consultă catalogul Hauze.ro, dând click aici, pentru a descoperi modelele de case cu parter și mansardă, dar nu numai, pe care le poți alege pentru proiectul tău.

Este mult mai ușor să treci la autonomia energetică prin panouri solare

Dacă ai o casă mai mică, este și mult mai ușor să folosești energia solară pentru desfășurarea diferitelor activități în interiorul acesteia. Întreținerea curățeniei în locuință îți va lua mult mai puțin timp și vei consuma mai puțin curent, ceea ce înseamnă că va fi suficient un număr redus de panouri solare pentru alimentarea autonomă.

Ai mai mult spațiu în curte decât în cazul caselor doar cu parter

Poate că te tentează să alegi o casă cu parter. Această opțiune a devenit din ce în ce mai populară în ultimul timp, pentru că astfel toate încăperile casei au vedere spre grădină și este mai ușor să cureți locuința fără să trebuiască să te deplasezi pe scări.

Această opțiune este potrivită, însă, doar dacă ai o curte cu spațiu generos, pentru că altfel se va reduce semnificativ suprafața pentru relaxare în natură. Dacă ai o curte mică, dar nu vrei o casă cu etaj, din diferite motive, locuința cu parter și mansardă reprezintă o alegere excelentă.

Prin urmare, dacă încă nu știi ce tip de casă este cel mai potrivit pentru tine, poți să iei în considerare această variantă de casă cu parter și mansardă. Astfel, poți să ai mai ușor locuința mult visată.Sursă foto: Pixabay.com