Cum te ajuta un test de cariera sa combini vocatia cu profesia
8/8108
calendar_month 14 Iul 2022, 15:00
Este vocatia scopul vietii sau doar o slujba buna? Sau este altceva? Ce cautam atunci cand ne cautam o vocatie? In acest articol vei gasi instrumente care te vor ajuta sa-ti gasesti vocatia.
Pentru a-ti gasi vocatia, este important sa incepi sa cauti. Dar cum? Pentru inceput, poti face un test de aptitudini profesionale. La ce te ajuta acesta?
Aptitudinile profesionale sau competentele profesionale reprezinta acele cunostinte pe care le-ai dobandit pe parcursul unui anumit job, prin experienta de munca sau prin studierea unui anumit domeniu. De regula, acestea iti permit sa iti indeplinesti sarcinile de serviciu si le ofera angajatorilor informatii despre cat de pregatit esti pentru un anumit post.
Un test de cariera este la fel de util in acest sens.
Orientarea carierei a unui individ este importanta atunci cand o raportam la profesia pe care acesta o are. Din compatibilitatea celor doua rezulta consecinte importante pentru individ, pentru comportamentul si atitudinile sale la serviciu, cat si pentru starea sa de echilibru si satisfactie.
Daca vrei sa vezi cum iti merge mintea, alege sa faci teste de inteligenta.
Cum sa-ti gasesti vocatia
Munca pe care o numim vocatie trebuie:


  • Sa ne ajute sa fim utili si necesari oamenilor


  • Sa ne ajute sa fim respectati


  • Sa fie relevanta pentru caracterul, interesele si propria noastra persoana


O vocatie nu poate fi vazuta in termeni financiari. Nu conteaza daca te imbogatesti sau nu facand ceea ce ai ales. Aceasta este ceea ce deosebeste o "vocatie" de o profesie care genereaza venituri.
Cum sa-ti gasesti o vocatie, un loc de munca sau o cariera
Atunci cand alegi o cariera, intrebarea "Ce voi face pentru oameni?" te ajuta. Aceasta abordare altruista pare sa nu aiba nimic de-a face cu lumea reala, unde oamenii merg la munca pentru a face bani. Dar studiile arata ca oamenii sunt mai fericiti in profesii care fac bine societatii prin munca lor.
Pentru a-ti gasi cariera, este important sa intelegi lumea profesiilor. S-ar putea sa ramai placut surprins afland ca pentru fiecare persoana exista cariera sa perfecta care va aduce nu doar bani, dar si satisfactie spirituala.
Fa un test de cariera si gaseste mai usor calea spre succes!