Cum si unde poti sa gasesti cele mai bune motocoase pentru gospodaria ta
7/7739
calendar_month 23 Sep 2021, 13:04
Atunci cand locuiesti la curte, ingrijirea plantelor din exteriorul casei tale este o preocupare permanenta. Pentru a putea sa te ocupi usor de toaletarea copacilor, pomilor fructiferi sau a altor elemente din gradina sau curtea ta, ai nevoie de ustensile pe care sa te poti baza in permanenta. Cea mai buna solutie, pentru ca lucrurile sa se desfasoare intr-o maniera usoara si eficienta, este sa apelezi la motocoase. Daca gasesti versiunea potrivita, te vei bucura de suficienta putere pentru a-ti toaleta cu succes intreaga gradina, dar si de o unealta usor de manevrat si de depozitat. Iata care sunt reperele de care trebuie sa tii cont, pentru a fi sigur ca alegi cea mai buna motocoasa pentru gospodaria ta.

Cand ai nevoie de motocoase puternice

Puterea motorului unei motocoase este un criteriu foarte important, in baza caruia poti selecta aparatul potrivit pentru gospodaria ta. Din acest punct de vedere, exista trei categorii de motocoase.

Motocoasele hobby sunt ideale pentru atunci cand vrei sa folosesti acest tip de unelte doar in mod ocazional, pentru a-ti intretine mica gradina sau curte. Acestea sunt dotate cu motoare in doi timpi, daca functioneaza pe baza de benzina, sau cu motoare electrice de dimensiuni mici, in cazul celor care folosesc curentul electric ca sursa de energie.

Motocoasele semiprofesionale reprezinta variante mai puternice decat cele hobby si sunt destinate utilizarii pe suprafete mai mari, de peste 100 de metri patrati. Variantele electrice semiprofesioniste au puteri de cel putin 700 Watti, in vreme ce optiunie pe benzina ajung la 3 CP. Cum suprafetele pe care le vei ingriji cu ajutorul motocoaselor semi profesionale sunt destul de extinse, este de preferat sa te orientezi catre optiuni care sa cantareasca putin.

Motocoasele profesionale sunt cele mai avansate modele de pe piata si sunt destinate celor care le utilizeaza pentru a-si face meseria. Sunt ideale pentru a fi utilizate si la munci agricole, pe suprafete extinse. Orice teren de peste 600 de metri patrati impune utilizarea unei motocoase profesionale. Aceasta are motor in patru timpi, daca este pe benzina, atingand puteri foarte ridicate.

Ce fel de combustibil alegi

Si tipul combustibilului utilizat pentru alimentarea cu energie a motocoasei este important. Exista variante electrice si motocoase pe benzina, iar ambele optiuni prezinta avantaje si dezavantaje.

Motocoasele pe benzina au avantajul de a beneficia de motoare foarte puternice si de a oferi un grad de eficienta ridicat. Ele sunt, totusi, mai dificil de intretinut decat variantele electrice. De asemenea, motocoasele pe benzina pot avea un timp limitat de utilizare, in functie de dimensiunea rezervorului. O motocoasa pe benzina poate sa cantareasca destul de mult, insa variantele profesionale apeleaza mai degraba la acest tip de combustibil.

Motocoasele electrice, in schimb, sunt mai usor de transportat si ofera posibilitatea utilizarii silentioase. Totodata, motoarele lor nu necesita o mentenanta prea intensa. In cazul celor pe benzina, este necesar schimbul de ulei, care se efectueaza in mod periodic, ceea ce nu este valabil si la variantele electrice. In schimb, motocoasele electrice depind de o sursa de alimentare. Astfel, daca le folosesti pe suprafete mari, vei avea nevoie de prelungitor de dimensiuni ridicate. Exista, totusi, si modele foarte noi de motocoase electrice cu acumulator, care poate sa reziste chiar si peste o ora, la o utilizare intensa.Daca te afli in cautarea modelului perfect de motocoasa, acceseaza acum TopStrong.ro si descopera o gama variata, din care poti selecta solutia ideala. Ai acces la o multime de modele oferite de cei mai buni producatori din domeniu, la preturi excelente si cu termene de garantie generoase.