Cum se imbina utilitatea si functionalitatea intr-un site web
7/7434
calendar_month 23 Sep 2020, 17:46
Procesul de web design cuprinde un pachet de identitate vizuala a brandului ce poate fi usor recognoscibil in functie de atributele sale. in functie de strategia fiecarei industrii in parte, un web design creeaza un continut optimizat corect si o strategie de marketing utila care sa atraga vizibilitate in mediul online. Practic, un design web bun inseamna o navigare usoara pe site si clienti mulumiti inca de la prima vizita pe un site online.

Care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmezi pentru a crea un web design eficient?

Structura site-ului

Primul si cel mai important pas pe care trebuie sa-l stapanesti pentru o platforma online functionala este structura. Ea trebuie gandita in functie de platforma pe care se va lucra. Indiferent de limbajul de programare ales, ASP, PHP sau platforma WordPress, Magento, fiecare dintre acestea aduce avantaje si dezavantaje.
Unul dintre aspectele importante ce tine de structura este tipul de cod folosit. Nu este necesar un cod simplist care poate sa includa multe erori, dar nici un cod extra, deoarece toate acestea pot duce la un timp de incarcare foarte lent. Motoarele de cautare Google dau atentie site-urilor care se incarca mai repede.
Asadar, odata ce structura este gandita bine si site-ul va functiona in parametrii optimi.

Nivelul de usurinta in utilizare (deseori cunoscut ca Usability)

Ne referim aici la cat de usor le va fi utilizatorilor sa navigheze pe site, sa caute ce-si doresc, dar si sa interactioneze. Daca pasii nu sunt usor de parcurs de pe o pagina pe alta, atunci utilizatorul o va percepe ca pe o vizita neproductiva, iar asta va impacta negativ evolutia site-ului web.
O structura usor de navigat va fi intotdeauna in topul preferintelor utilizatorilor. Este de preferat sa se ajunga la continutul dorit in maxim 3 click-uri.

Functionalitate si eficienta

O interactiune usoara este un alt element important pentru un web design. Lizibilitatea nu trebuie sa fie o problema in ochii cititorului, iar asta consta in cat de usor se poate citi un site. Orice sectiune a site-ului trebuie sa functioneze perfect, incepand de la postari, la vizualizari si la raspunsuri. Functionalitatea eficienta are in vedere urmatoarele:

  • O functionalitate corecta a link-urilor din site;

  • O functionalitate eficienta a materialului din site. Daca este vorba despre material descarcabil, atunci sa existe un acces facil;

  • Content usor de citit;

  • Functii care sa le usureze munca utilizatorilor.


Serviciul de web design nu vorbeste doar de frumusetea unui site, ci si despre functionalitatea acestuia. Cat de usor poate fi folosit, cat de simplu pot fi implementate cererile utilizatorilor si care sunt elementele care fac diferenta in mediul online. Experienta utilizatorilor care acceseaza un site trebuie sa fie impecabila la fiecare vizita online.Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?