Cum sa-ti alegi un ceas sport potrivit
7/7157
calendar_month 14 Dec 2017, 10:53

Ceasurile sport sunt foarte populare pentru că pot fi uşor asortate la majoritatea ţinutelor de zi cu zi, dar şi pentru că te ajută să îţi desfăşori antrenamentul fără probleme. Din fericire, majoritatea site-urilor care vând ceasuri de mână, oferă şi această categorie astfel încât nu trebuie nici măcar să ieşi din casă pentru a comanda şi primi produsul dorit.
Totuşi, este o prejudecată faptul că doar oamenii care fac sport ar putea beneficia de pe urma unui astfel de ceas. În primul rând, acest stil de ceasuri se potriveşte perfect la o ţinută casual şi atrage deseori privirea celorlalţi prin designul lor aparte. Fii sigur că dacă îţi vei cumpăra un astfel de ceas, prietenii tăi vor vrea să vadă tot ce poate să facă. Deci, ce trebuie să urmăreşti în achiziţionarea unui ceas sport? Răspunsul îl vei afla în paragrafele următoare.

Rezistenţa la apă

Majoritatea ceasurilor sport, în special cele cu preţuri medii, rezistă la apă. Atenţie, însă! Este cel mai adesea vorba despre water resistance, nu despre calitatea de waterproof. Aceşti 2 termeni împrumutaţi din limba engleză sunt prezenţi tot mai frecvent pe site-urile româneşti care vând ceasuri de mana. Tu, în calitate de cumpărător, trebuie să înţelegi că există o mare diferenţă între ei. Water resistance se referă la faptul că ceasul nu se strică dacă vine în contact cu apa pentru o perioadă foarte scurtă de timp. De exemplu, te poţi spăla pe mâini în timp ce porţi ceasul şi acesta va fi cel mai probabil intact.

Totuşi, dacă vrei să înoţi sau să faci scufundări, ai nevoie de un ceas waterproof. Ceasurile waterproof sunt tratate cu o substanţă care creşte presiunea până la care apa nu intră în ceas. Nu toate ceasurile waterproof sunt la fel. Peste o anumită presiune (care este de obicei menţionată lângă eticheta de waterproof/water resistant), apa va intra în ceas şi va produce pagube. Dacă vrei să înoţi sau să faci scufundări, alege un ceas despre care se menţionează în mod specific că poate fi folosit fără probleme în aceste condiţii.

Caracteristici extra

Funcţii precum înregistrarea altitudinii şi a presiunii barometrice sună foarte interesant, dar să fim serioşi, sunt puţine situaţii în care chiar vei avea nevoie de ele. Cea mai folosită funcţie este aceea de cronometru. Aproape orice ceas barbatesc sport, chiar şi cele din gama cu preţ redus, au cronometru. Ceasurile smart vin echipate şi cu funcţie de busolă, GPS şi senzori de citire a temperaturii pielii şi de înregistrare a pulsului.

Cureaua

Un ceas sport trebuie să fie confortabil şi durabil. Din acest motiv, majoritatea curelelor sunt făcute din silicon, cauciuc sau diferiţi polimeri cu proprietăţi speciale. Ele sunt făcute să fie uşoare, elastice şi să nu se deterioreze uşor la contactul cu apa sau transpiraţia.

Mecanism

Sigur că ceasurile mecanice arată foarte bine şi întorc privirea celorlalţi, dar ele sunt destinate ţinutelor elegante, business sau cel mult stilului casual-elegant. Ceasurile sport sunt aproape în exclusivitate electronice. Avantajul major este că un afişaj electronic îmbunătăţeşte lizibilitatea, lucru important atunci când alergi, mergi pe bicicletă sau faci un alt fel de sport.