Cum sa imbunatatesti calitatea unui video in Filmora
7/7416
calendar_month 01 Sep 2020, 12:29
Un eveniment te-a luat pe nepregatite si nu ai avut timp sa faci ajustarile video potrivite, iar filmarea nu este la calitatea dorita de tine? Sau pur si simplu aparatul cu ajutorul caruia ai filmat nu are capacitatea necesara pentru un video clar si de calitate? Nu trebuie sa-ti faci griji. Poti edita orice videoclip astfel incat sa ii imbunatatesti considerabil calitatea.
Cu ajutorul programelor de editare video, pe care le poti descarca de pe internet, poti edita foarte usor un video, fara sa fii un profesionist. Unul dintre acestea este Filmora9. Un program de editare usor de folosit chiar si de incepatori.
Cu Filmora orice persoana poate invata cum sa editeze un video in cel mai scurt timp posibil, indiferent ca doresti doar sa imbunatatesti calitatea acestuia, sa schimbi coloana sonora sau sa adaugi un text inainte de a-l urca pe retelele de socializare.
Nu trebuie sa fii un profesionist in editare video pentru a folosi Filmora9, un soft care vine atat in varianta gratuita, cat si cu plata, in functie de modul in care doresti sa il folosesti. Pentru un incepator insa, varianta gratuita este cea indicata. Filmora este compatibil atat cu sisteme de operare Windows, cat si cu Mac sau Linux.
Wondershare Filmora este un video editor care te va ajuta sa "repari" cu usurinta un clip care pare compromis sau unul care are nevoie doar de cateva imbunatatiri pe ici-colo. Astfel, cu ajutorul acestui editor video poti realiza video-uri de calitate, ce pot fi cu usurinta comparate cu cele realizate de profesionisti.
Iata cum poti imbunatati usor calitatea unui video in Filmora9:
Daca doresti sa incarci un video pe retelele de socializare, insa inainte de a face asta vrei sa ii imbunatatesti considerabil calitatea, cu ajutorul programului de editare video Wondershare Filmora9 acest lucru va fi foarte usor de realizat. Trebuie doar sa urmezi cativa pasi simpli:
1. Deschide Filmora9 si selecteaza “File” -> “New Project”. Alege apoi rezolutia pe care doresti ca videoclipul sa o aiba (cea mai comuna este 16:9) si incarca videoclipul din calculator, pe care vrei sa-l editezi.


2. Imbunatateste calitatea culorilor pentru ca filmarea sa arate mai bine. Daca in filmare totul a iesit prea rece, sau din contra, are o nuanta de portocaliu, ireala, atunci, poti imbunatati usor acest aspect. Tot ce trebuie sa faci este sa selectezi secventa pe care vrei sa o modifici apoi sa apesi pe pictograma in forma de paleta de culori. Se va deschide o fereastra noua de unde poti alege dintr-o multitudine de template-uri care modifica automat culoarea unui video, fara sa faci tu eforturi pentru a nimeri nuanta potrivita.


3. Pentru a imbunatati calitatea audio mergi la “audio” si alege optiunea care ti se potriveste. Poti fie sa indepartezi zgomotul de fundal apasand pur si simplu pe “Denoise: Remove background noise”, fie sa ajustezi nivelul sonor cu ajutorul “Fade In” si Fade Out”.
4. La final verifica nivelul de stabilitate. Daca videoclipul este miscat, acesta poate fi stabilizat foarte usor. Selecteaza bucata de video care are nevoie de stabilizare, apasa click dreapta pe mouse si da click pe “Stabilization”. Bifeaza apoi casuta “Stabilization”, iar videoclipul se va stabiliza automat.


5. Acum nu iti mai ramane decat sa salvezi videoclipul editat in calculator. Pentru asta trebuie sa apesi pe “Export” si apoi sa alegi formatul videoclipului. Alege apoi locul din calculator unde vrei ca videoclipul creat de tine sa se salveze si gata! Ai un video la o calitate exceptionala!