Cum sa il ajuti pe copil sa invete engleza acasa - Trucuri si ponturi
7/7242
calendar_month 11 Nov 2019, 11:58

Limba engleza este o limba internationala folositoare pentru orice locuitor de pe planeta. Cu cat il inveti pe cel mic engleza mai devreme, cu atat ii va fi mai usor mai tarziu sa o aprofundeze. Aceasta regula se aplica indiferent de limba straina invatata, insa limba engleza il va ajuta pe cel mic si la scoala, atunci cand o va studia.
1. Ajuta-l sa absoarba informatiile usor
Invata-l pe cel mic cuvintele lui preferate in limba engleza, cum ar fi culorile sau fructele preferate. Este important ca el sa fie entuziasmat atunci cand invata pentru a retine informatiile mult mai usor.
2. Stabiliti impreuna o rutina
Este important sa stabiliti impreuna o rutina, nu sa il obligi pe cel mic sa se adapteze unei rutine facute de tine. Organizeaza sesiuni scurte, dar frecvente, iar astfel copilul nu se va plictisi repede. Pentru copiii mici, 15 minute sunt suficiente. Astfel, te asiguri ca in acest timp ii mentii concentrarea si toata atentia. Pe masura ce timpul creste, copilul se plictiseste si nu va mai retine prea multe informatii.
3. Ofera-i recompense!
Stabiliti impreuna cateva obiective si ofera-i recompense atunci cand reuseste sa le atinga. Fie ca e vorba de inghetata preferata sau de o plimbare in parc, cel mic va aprecia cu siguranta o recompensa. Astfel, va sti ca munca grea este rasplatita!
4. Foloseste-te de viata de zi cu zi!
Discutati impreuna in limba engleza despre activitatile zilnice. Incepeti cu o serie de cuvinte usoare, precum saluturile: “Hello!” sau “Good morning!”, apoi treceti la propozitii ceva mai complicate. Intreaba-l pe cel mic unele lucruri precum “Where is your toy?” si astfel, il vei ajuta sa isi puna mintea la contributie si sa retina mai usor
5. Ajuta-l sa foloseasca gramatica corect
Daca inveti copilul de mic sa foloseasca gramatica corect in context, atunci acesta va retine mereu care este varianta corecta. Foloseste-te de astfel de manuale Express Publishing sau de cartile Express PublishingRomania pentru a ii oferi si exemple concrete.
Daca copilul este mic, nu ii explica regulile de gramatica inca, insa asigura-te ca tu le folosesti corect in context si el le va retine.
6. Incurajeaza-l sa se uite la desene animate in engleza
Copiii retin mult mai usor atunci cand aud. De aceea, incurajeaza-l sa se uite la desene in limba engleza, dar si sa asculte melodii in engleza. De asemenea, poti folosi si cartile audio. Sunt haioase, interesante si interactive. Express Publishing va pune la dispozitie o serie de carti audio pentru a invata cat mai rapid si eficient.
Este important sa il obisnuiesti pe cel mic din timp cu limba engleza sau cu orice alta limba straina. De aceea, cu cat il ajuti sa invete mai devreme, cu atat el va absorbi informatiile mai usor si va invata si memoria mai eficient!