Cum sa ai mai multa incredere in tine ca barbat
7/7975
calendar_month 10 Mar 2022, 17:56
Vrei sa fii cuceritor. Sa mentii o relatie stabila, sa comunici mai eficient cu cei din jur si sa te faci auzit. Ca barbat, parca din nastere ti se impune sa fii stalp, sa te impui. Si este totul doar un stereotip, pana la urma. Se spune ca faci parte din categoria sexului puternic, însa ai voie, la fel ca orice om, sa ai sentimente.


Se spune ca pentru a reusi în viata, ai nevoie în primul rand de încredere în fortele proprii. Fie ca e vorba de relatiile amoroase, fie de relatiile profesionale, cat timp esti încrezator cand actionezi, ai sanse mai mari de reusita.
Hai sa vedem care sunt componentele încrederii în tine ca barbat si cum le pui în practica în viata de zi cu zi.


Cine are încredere în sine de dimineata…

Se spune ca ziua buna se cunoaste de dimineata. Totusi, exista evenimente neprevazute care pot da peste cap cursul lucrurilor si sa aiba loc dupa-amiaza sau seara. Cu toate acestea, în cazul încrederii, aceste aspecte chiar se aplica.
Începe ziua încrezator. Nu te gandi ca va fi o zi proasta, ci fii optimist. Motiveaza-te înca din clipa în care te aranjezi în oglinda. Zambeste-ti în fiecare zi si lasa-ti zambetul sa te ghideze în tot ce faci. Nu astepta aprecieri de la altii, ci apreciaza-te în primul rand tu, pe tine.
Asigura-te, înainte sa pleci de acasa, dimineata, ca nu ai o gandire negativa în ceea ce te priveste. Chiar daca pleci în graba si nu ai timp sa te aranjezi, sau descoperi ca nu ai paine pentru micul dejun sau ti s-a terminat gelul de barbierit, acestea sunt doar mici detalii, nu le da voie sa îti strice ziua si sa-ti afecteze încrederea.

Comunica în mod constant cu cei din jur

Lipsa încrederii în sine la barbati, cel putin, se agraveaza odata cu izolarea. Daca esti burlac si locuiesti singur, încearca sa socializezi cat mai des. Fie cu prieteni, colegi de munca, familie, variaza grupurile sociale si adapteaza-te unei conversatii cu orice persoana.
Vorbeste, asculta, întelege si respecta. Cu alte cuvinte, implica-te, întrucat singuratatea va naste doar ganduri negative. Am cunoscut barbati singuri care s-au autoizolat, fara sa îsi dea seama. Astfel, si-au creat singuri impresia ca, de fapt, ceilalti i-au izolat, ca nu mai intereseaza pe nimeni despre ei. si asta nu a nascut doar o lipsa acuta de încredere, ci si a pus bazele unor ganduri depresive.
Nu trebuie sa astepti apreciere sau nici macar un semn de la ceilalti. Cu cat esti mai putin implicat în societate, cu atat societatea se va implica mai putin în viata ta. De fapt, singur te dai la o parte, si atunci e firesc sa ajungi sa te întrebi „ce are lumea cu mine?”.

Ia un stimulent pentru momentele intime

Atunci cand nu ai mai experimentat dragostea de ceva timp si ai tot amanat momentul, e posibil sa se acumuleze frustrari. Asta poate duce chiar la probleme cu potenta la barbati, ceea ce înseamna performante scazute în pat.
Situatia aceasta este din ce în ce mai des întalnita si, din pacate, este cauza numarul 1 a lipsei de încredere a barbatilor în ei însisi. Cu cat primesti mai multe impresii negative, fie verbale sau non-verbale de la partenerele tale, cu atat îti scade încrederea nu doar în propria potenta, ci în propria persoana.
Nu este nimic rau în faptul ca esti tentat sa încerci cele mai bune pastile pentru potenta, mai ales daca n-ai mai fost în pat cu o femeie de mult timp. Ai sa vezi ca lucrurile se vor aseza pentru tine, cand îi vei oferi partenerei tale momente intense de placere, pe care si le va aminti multa vreme.Investeste mai mult în el însusi

Am cunoscut barbati care se complaceau într-un singur domeniu sau doar cateva arii de interes. Nu conteaza ca esti inginer, economist, om de afaceri sau constructor. Important este sa fii mereu într-un proces de învatare, sa fii interesat de tot ceea ce este în jurul tau.
A acumula cunostinte din mai multe domenii te va ajuta sa fii capabil sa porti o conversatie, sa comunici eficient cu diferite categorii de oameni. Astfel si doar astfel, vei putea purta o conversatie cu persoanele de interes pentru tine: care te vor ajuta sa ajungi acolo unde îti doresti, fie profesional fie personal.
Acorda mai multa atentie informatiilor din jurul tau, asimileaza-le si transmite-le mai departe. Doar astfel îti poate creste încrederea în tine, în momentul în care ti se vor valida cunostintele.
Tine minte: încrederea în tine trebuie mentinuta în fiecare zi, în orice context social. Doar astfel îti poti atinge scopurile, de la cele marunte, la cele marete.

Sondaj

Care este prima versiune de Windows pe care ati folosit-o?