Cum poti sa-ti ajuti copilul sa invete limba engleza
calendar_month 24 Iun 2022, 15:06
Daca acum cativa ani cunoasterea limbii engleze reprezenta un avantaj atat din perspectiva personala, dar mai ales profesionala, iata ca acum putem spune ca engleza este obligatorie pentru a avea acces la o multitudine de oportunitati.
Daca ai un copil, atunci cu siguranta îti doresti sa-i oferi un start bun în viata profesionala. Cea mai buna varianta, dar si cea mai utila, este frecventarea cursurilor de limba engleza. Centrul lingvistic Twinkle Star ofera lectii de limba engleza pentru copii de toate varstele si toate nivelurile de cunostinte.
Pentru sedimentarea informatiilor acumulate la cursurile de limba engleza, chiar si tu îti poti ajuta copilul prin cateva activitati simple si distractive. Iata cateva activitati pe care le puteti încerca împreuna acasa.
Activitati utile pentru a învata limba engleza
Practica regulata este cea mai buna metoda pentru a învata o limba, asa ca, daca poti, încearca sa repeti "putin si des" alaturi de copilul tau.
Asigura-te ca activitatile, respectiv sesiunile de exercitii lingvistice, sunt scurte si distractive (între 3-10 minute pentru copiii cu varste cuprinse între 5 si 12 ani). Cu toate acestea, daca copilului îi place sa lucreze singur, atunci este mai bine sa îl lasi sa îsi organizeze timpul de unul individual, oferindu-i doar îndrumari.
Iata cateva activitati pe care le poti face împreuna cu copilul tau:
Încearca sa adaugi elemente care tin de limba engleza în rutina zilnica. Exista atat de multe oportunitati de a exersa în mod natural în situatii reale, încat este pacat sa nu o faci.
Exersati împreuna vocabularul care tine de haine atunci cand va îmbracati.
Încercati sa faceti un antrenament în limba engleza, fie ca este vorba de jocul cu mingea, alergare sau orice alt sport usor.
Exersati alimentele si bauturile atunci cand gatiti, mancati si faceti liste de cumparaturi împreuna.
Exersati zilele saptamanii si orele atunci cand va faceti planul zilei.
Cand aveti pauza, încercati sa faceti ceva distractiv în limba engleza. Ati putea sa cantati si sa dansati ascultand un cantec în limba engleza, sa urmariti o emisiune TV în limba engleza sau sa jucati un joc în limba engleza.
Exersati vocabularul jucariilor si al mobilierului atunci cand faceti ordine.
Cand îi citesti o poveste copilului înainte de culcare, încearca sa alegi una în limba engleza.
Folosim acasa metodele didactice de la scoala?
Raspunsul este simplu: nu! Exceptand situatia în care esti chiar tu profesor, nici nu ai avea cum sa structurezi sesiunile de învatare similar cu orele de la scoala. În plus, nici nu ai avea de ce. Niciunui copil nu îi va face placere sa îsi petrecea timpul liber în stilul celui petrecut la scoala.
Pe de alta parte, profesorii îsi structureaza si organizeaza lectiile pentru o întreaga grupa de copii. Acasa, împreuna cu copilul tau, vei avea mult mai multa libertate pentru a te concentra pe interesele si activitatile preferate ale celui mic. Poti lua în considerare ceea ce functioneaza cel mai bine pentru copil, luand în calcul si îmbunatatirea punctelor slabe ale acestuia.
Cei de la Twinkle Star - Cel mai mare centru lingvistic din Romania, ti-au pregatit cateva sfaturi.
Ai în vedere faptul ca elevii de toate varstele obtin rezultate mai bune atunci cand procesul de învatarea este cel putin placut, daca nu chiar distractiv.
Iata cateva dintre principalele întrebari pe care le poti lua în considerare:
Ce îi place copilului sa faca în timpul liber? Deseneaza? Se joaca afara? Gateste? Citeste povesti? Sa danseze? Este pasionat de puzzle? Încercati sa faceti unele dintre activitatile lui preferate, dar în limba engleza.
Este copilul mai productiv în anumite momente? Dimineata sau dupa-amiaza? Dupa exercitii fizice? Dupa o gustare? Luni si marti sau mai tarziu în cursul saptamanii? Alege cel mai bun moment pentru a te ocupa de cea mai dificila munca!
Cum îi place copilului sa asimileze informatiile? Privind/ascultand explicatii? Sa citeasca instructiunile? Privind indicatii vizuale, cum ar fi imagini si diagrame? tine cont de ceea functioneaza cel mai bine.
Îi place copilului sa faca propriile alegeri în ceea ce priveste învatarea? Sau prefera sa faceti alegeri împreuna? Cere-i permanent opinia si încurajeaza-l pe masura ce îsi dezvolta propriile abilitati de studiu independent.
Prefera copilul tau programul si activitatile scolare familiare si structurate? Sau prefera o abordare mai relaxata, cum ar fi învatarea prin joc creativ sau prin realizarea de proiecte? Poate ca ar putea fi chiar un amestec dintre cele doua (una dimineata, una dupa-amiaza).
Cum poti gasi raspunsurile la toate întrebarile de mai sus? Destul de simplu: tot prin joc!
Roaga-ti copilul sa joace rolul directorul scolii si sa îsi creeze propriul orar, în functie de preferintele sale. Da-i libertate absoluta. Asculta-i cu atentie dorintele si structureaza sesiunile de învatare în functie de cerintele celui mic.
Timpul reprezinta o problema? Iata cum poti proceda!
Îi poti oferi copilului tau cel mai bun sprijin prin încurajari si laude. Acest lucru ajuta la consolidarea încrederii în propriile capacitati. Încurajeaza-l atunci cand da dovada de responsabilitate pentru temele pentru acasa si laudati-l pentru eforturile sale.
Pe de alta parte, nu este obligatoriu ca unul dintre parinti sa exerseze cu cel mic în completarea lectiilor de la scoala. Poti apela la o varianta mai comoda si, de cele mai multe ori, mai eficienta, mai exact cursurile organizate de limba engleza. Astfel, copilul va avea parte de un trainer specializat care va preda informatiile într-un mod distractiv.
Învatarea unei limbi straine poate fi o calatorie lunga, asa ca este important sa avi repere regulate pe care sa le urmaresti pentru a verifica evolutia copilului tau. Din aceasta perspectiva, cursurile de pregatire pentru sustinerea examenului Cambridge reprezinta o scala excelenta pentru monitorizarea nivelului de cunostinte.
Pregatirea pentru testarile internationale Cambridge english se bazeaza pe situatii din viata reala si îl ajuta pe copilul tau sa-si îmbunatateasca toate cele patru abilitati lingvistice - citire, scriere, ascultare si vorbire. Mai multe detalii aici:www.examenecambridge.ro.
Noutati