Cum poti beneficia de cele mai bune servicii de evaluare Omniasig dauna
7/7738
calendar_month 23 Sep 2021, 12:56
Daca esti implicat intr-un accident auto, in urma caruia rezulta daune materiale, salvarea ta poate fi polita de asigurare pe care o detii. Fie ca este vorba despre RCA sau CASCO, asigurarea te poate scapa de plata unor sume importante aferente reparatiilor necesare pentru masina ta. Desigur, pentru ca acest lucru sa fie posibil, este necesar sa detii o asigurare. In cazul celei de tip RCA, obligativitatea este impusa prin lege. Foarte multi romani aleg sa se asigure la Omniasig, o companie cu state vechi pe piata autohtona si recunoscuta pentru seriozitatea sa care se extinde si in alte domenii, nu doar in cel auto.

In cazul in care ai de rezolvat la Omniasig dauna suferita in urma unui incident din trafic, trebuie sa stii ca ai nevoie de ajutorul unui centru de constatare si notificare. Cu ajutorul acestuia poti beneficia de avizarea daunelor, dar si de o evaluare precisa a costurilor de reparatie a acestora. Iata tot ce trebuie sa stii despre evaluarea daunelor, cum se realizeaza ea si la cine trebuie sa apelezi pentru cele mai bune servicii disponibile pe piata.

Cand are loc procesul de evaluare Omniasig dauna

Evaluarea daunelor auto reprezinta un proces prin care se estimeaza valoarea pagubelor pe care autoturismul implicat intr-un accident le-a suferit, ca urmare a incidentului in care a fost implicat. Inainte de a se ajunge la evaluare, sunt necesari si alti pasi pe care soferul trebuie sa ii efectueze, cu ajutorul centrului de constatare.

Primul pas este cel de notificare a daunei auto, care se poate efectua atat telefonic, cat si online, cu ajutorul unui formular disponibil pe site-ul celor mai profesioniste centre de acest fel. Odata notificata dauna, se trece la etapa de avizare a sa, in care este necesar sa oferi o serie de informatii precise si importante legate de soferii implicati in accident, circumstantele in care s-a produs evenimentul si datele de identificare ale autoturismelor afectate.

Dupa avizare, se trece la constatarea daunelor, proces de care se ocupa un inspector de specialitate daune, numit si expert constatator. Acesta analizeaza, in numele societatii de asigurare, toate detaliile legate de daunele provocate de accident, iar ulterior se trece la procesul de evaluare. Asadar, evaluarea unei Omniasig dauna are loc dupa procesele de notificare, avizare si constatare a daunelor.

Cum se face evaluarea daunelor

Pentru procesul de evaluare a daunelor, un centru specializat in acest domeniu are un departament dedicat de Evaluare si Verificare. Specialistii din acest departament se bazeaza pe experienta si pe cunostintele lor, dar si pe instrumente software specializate, care ajuta la stabilirea valorii exacte a daunelor si la intocmirea devizelor. Aceste softuri pot fi Eurotax sau DAT (Deutsche Automobil Treuhand) si sunt certificate la nivel international, fiind utilizate de cele mai mari companii de asigurari din intreaga lume. Ele asigura precizie in stabilirea valorii pagubelor auto.

Atat din perspectiva soferului, cat si din cea a asiguratorului, o evaluare cat mai precisa este de dorit, iar utilizarea softurilor specializate in acest sens este un beneficiu comun foarte important. Tocmai de aceea, este si in favoarea ta sa colaborezi cu un centru care dispune de un departament de evaluare bazat pe tehnologii si mijloace de lucru moderne.Daca ai de rezolvat o dauna Omniasig, la Claim Expert poti primi ajutor din partea unei echipe experimentate in domeniu si cu acces la cele mai recente informatii puse la dispozitie de catre asigurator. La Claim Expert te bucuri si de o evaluare precisa a daunelor, gratie departamentului creat special pentru aceasta activitate. Alege mereu seriozitatea, promptitudinea si precizia.