Cum poti amenaja camera bebelusului, astfel incat sa nu fii nevoita sa faci schimbari timp de ani intregi
calendar_month 10 Iun 2021, 12:02
Daca esti insarcinata si, impreuna cu partenerul, ai alocat un buget pentru amenajarea camerei bebelusului, nefiind adeptii co-sleeping-ului, e timpul sa faceti totul din timp si sa va apucati de treaba.
De obicei, camera bebelusului se amenajeaza in functie de niste reguli diferite fata de cele care se aplica intr-un proiect obisnuit de amenajare, destinat adultilor. Cu toate acestea, mai ales daca vreti sa economisiti bani si sa va axati pe ceva sustenabil, puteti sa ganditi configuratia si componenta mobilierului din aceasta camera, precum si decorul, astfel incat sa nu fie nevoie de prea multe schimbari in urmatorii ani.
Indiferent de reperul temporal la care va veti raporta, noul spatiu trebuie sa indeplineasca, pe langa criteriile estetice, conditiile fundamentale de confort si siguranta. Totodata, desi veti fi nevoiti sa nu va mai opriti din cumparat, tineti seama de principiul minimalismului, pentru a nu transforma camera celui mic intr-un depozit de acareturi inutile.
Simplitate
Daca nu ati cumparat mobilierul pentru nou-nascuti, trebuie sa stiti ca nu aveti nevoie de exponate pentru o „casuta a piticilor”. De exemplu, puteti opta pentru un patut transformabil, care poate fi convertit intr-un pat de junior sau intr-o canapea, prin inlaturarea lateralelor. E de preferat sa optati pentru mobilier in culori deschise, alb, bej sau gri deschis, pentru ca va da impresia de spatialitate.
Totodata, si accesoriile trebuie sa nu faca rabat de la acest principiu. De exemplu, in loc de o lustra de tip jucarie, mai bine optezi pentru o lustra alba, care are un design clasic. Ai posibilitatea de a alege un model care are control vocal, setari pentru temporizare, lumina variabila de la cald la rece, pentru ambianta mai placuta, automatizare lumini cu programe, posibilitatea de sincronizare a luminilor cu muzica si filmele, sistem de control la distanta, precum si alte accesorii inteligente Hue.
Impersonalitate
De asemenea, optati pentru o masuta extensibila, cu inaltime reglabila. De asemenea, masa de infasat poate fi un dulap in care sa ii asezi hainutele in momentul in care copilul nu va mai fi dependent de scutece. Totodata, peretii pot fi tapetati floral sau pictati, dar nu cu o reprezentare care sa ilustreze neaparat o scena din desene animate. S-ar putea ca cel mic, atunci când isi va exprima personalitatea, sa nu fie entuziasmat de Raspunzel, Dora sau Sailor Moon. Mai bine alegi ceva cu o nota usor impersonala.
Totodata, alegeti un parchet simplu, din lemn, pentru a folosi elemente naturale in personalizarea camerei, pe care o poti anima cu o mocheta colorata, care este sigura si care inveseleste atmosfera camerei, fiind ideala si pentru spatiul de joaca. In cazul in care folositi un covor, nu omiteti sa montati benzi antiderapante, astfel incat bebelusul, atunci cand va creste, sa nu alunece si sa nu se raneasca.
De asemenea, cateva tablouri succesive, care sa ilustreze evolutia in timp a celui mic, pot deveni un adevarat punct de atractie al camerei, un concept la care nu trebuie sa renuntati nici atunci cand bebelusul va creste. Astfel, seara, veti avea ocazia sa priviti peretii si sa ii explicati cum era in fiecare etapa a dezvoltarii sale. De asemenea, pe tavan puteti sa instalati cateva stelute colorate sau elemente ale spatiului cosmic, lumini de ambianta care vor da un farmec aparte intregului spatiu si la care cel mic nu va renunta cel mai probabil nici atunci cand va creste.
Sursa foto: unsplash.com
Noutati