Cum obtii o paine rumena si gustoasa
calendar_month 19 Ian 2022, 17:53
Pregatirea si coacerea unui aluat pare una dintre cele mai simple proceduri gastronomice, insa secretele unei paini bine coapte sunt multe si bine pastrate de cei pasionati de framantat, dospit si copt. Desi sunt sufiente faina si elementele care vor facilita dospirea, acest procedeu nu ne este intotdeauna la indemana. Experienta, rabdarea, mijloacele, dorinta si pasiunea pentru framantat si copt sunt absolut necesare in bucataria noastra, atunci cand dorim sa coacem un aluat bun.
Painea de casa
Painea este cel mai simplu aliment care in gastronomia romaneasca ocupa locul de cinste pe masa. O consumam cu orice si cu greu ne putem lipsi de ea atunci cand din varii motive vrem sa diminuam consumul. Alba, neagra, cu seminte, din faina de secara sau orez, impletita cu arome de ceapa sau masline, painea se constituie intr-un aliment de baza si ne rasfata cu izul specific, mai cu seama atunci cand este abia scoasa din cuptor. Accesand https://techstore.ro avem posibilitatea de a ne utila bucataria cu cele mai noi si performante aparate electrocasnine care ne vor ajuta in experienta nostra printre texturile fragede de aluat gata sa fie savurat. O bucatarie bine utilata ne va sustine in orice tip de activitate culinara pe care dorim sa o intreprindem, rezultatul vazandu-se pe mesele noastre pline de gusturi si arome.
Cum se pregatesc ingredientele
Orice aluat, indiferent de ingredientele pe care le va include, presupune o etapa de pregatire. Este foarte important ca spatiul in care lucram, respectiv bucataria sa fie astfel conceput incat sa ne ofere un mediu extrem de curat si o temperatura medie, iar ingredientele sa fie bine alese, acomodate termic mediului in care vor fi prelucrate, corect cantarite si proportionate. Daca dorim sa pregatim un aluat simplu de paine, este suficient sa ne dozam faina si sa ne pregatim apa calduta, drojdia, sarea si un strop de sare. Daca insa intentionam sa realizam specialitati elaborate, este indicat sa ne pregatim din timp pe un aragaz profesional, toate compozitiile necesare, cum ar fi ceapa calita, ciupercile sotate sau pasta de rosii cu masline. Aluatul bine framantat si dospit, inainte de a fi pus in tavi bine unse, va fi impletit cu aromele pregatite, astfel incat sa obtinem o paine plina de gusturi apetisante.
Framantatul si dospitul
Pentru ca o paine sa fie pufoasa si gustoasa, este necesar sa deprindem secretete framantatului, etapa in care ne pot veni in ajutor aparatele electrocasnice dotate cu o astfel de functie. Un cuptor incorporabil nu doar ca ne va ajuta sa coacem painea la temperatura potrivita, asigurand o coacere uniforma, dar ne va oferi si posibilitatea de a asigura aluatului posibilitatea de a creste frumos, folosind functiile speciale si compartimentele de dospire. Astfel, intr-o bucatarie utilata, un aluat va fi usor de framantat, va creste frumos si va fi copt pe indelete, transformandu-se intr-o paine rumena, bine coapta si gata de savurat.
Noutati