Cum ne-a schimbat smartphone-ul stilul de viata
7/7343
calendar_month 18 Iun 2020, 17:05
Telefoanele mobile au influentat semnificativ viata oamenilor si felul in care interactionam unii cu altii.
Datorita smartphone-urilor putem vorbi despre multitasking. De exemplu, in urma cu peste 20 de ani, nu era posibil sa vorbesti cu colegii de la birou in timp ce faceai cumparaturi. Sau sa faci afaceri cu oameni din diferite colturi ale lumii in doar cateva minute. Felul in care comunicam s-a schimbat radical, iar stilul de viata al oamenilor se invarte in jurul acestui dispozitiv.

Gestionarea banilor

Datorita tehnologiei avansate, in prezent poti merge la cumparaturi fara niciun ban in portofel. Si asta pentru ca poti plati produsele cumparate direct cu telefonul. Totodata, cu ajutorul aplicatiilor financiare, poti obtine un credit rapid. Daca ai nevoie urgenta de bani pentru studii ori pentru diferite probleme medicale, cu ajutorul unor aplicatii precum Mobilo poti solicita un credit si obtii banii in 30 de minute.
Pe de alta parte, ai control deplin asupra banilor pe care ii ai in cont si poti urmari zilnic tranzactiile pe care le faci.

Navigarea

Inainte de aparitia telefoanelor inteligente, daca voiai sa mergi acasa la un prieten, sa vizitezi un loc necunoscut sau sa faci o calatorie cu masina, aveai nevoie de o harta pentru a ajunge din punctul A in punctul B sau de bunavointa oamenilor din jur, care sa iti ofere indicatii valoroase. Astazi nu trebuie decat sa ai instalata pe telefon o aplicatie de navigatie GPS si vei ajunge fara probleme la locul dorit. Chiar daca se intampla sa gresesti traseul, acesta se reconfigureaza rapid si o noua ruta iti este prezentata.

Realizarea fotografiilor

In prezent, toate smartphone-urile au camere cu rezolutie inalta si cu functii de fotografiere pentru orice moment: selfie, panorama, peisaj, documente etc. Inainte de aparitia telefoanelor cu camere foto incorporate, cand mergeai in vacanta trebuia sa iei cu tine aparatul de fotografiat (care, pe vremuri, avea nevoie de film si baterii pentru a functiona), iar numarul de fotografii pe care puteai sa le faci era limitat. Ulterior, trebuia sa developezi filmul pentru a vedea pozele facute. Asadar, procesul dura destul de mult, iar prietenii si familia aveau de asteptat pana sa vada cum te-ai distrat in vacanta. Astazi, totul a devenit mult mai simplu.

Gestionarea relatiilor

Smartphone-urile au schimbat complet lumea intalnirilor. Oamenii obisnuiau sa se intalneasca la petreceri, in baruri sau prin intermediul unor prieteni comuni. Totul s-a schimbat in momentul in care au aparut aplicatiile de dating. Astfel, in prezent, cei care vor sa cunoasca persoane noi nu trebuie decat sa instaleze pe telefon una dintre aceste aplicatii. Cea mai cunoscuta si cea mai folosita este Tinder.
Si relatiile la distanta functioneaza mai usor datorita telefoanelor inteligente. Chiar daca pot trece luni de zile pana sa te intalnesti fata-n fata cu persoana iubita, aplicatii precum FaceTime si Skype te ajuta sa o vezi in fiecare zi, la orice ora. Inainte de aparitia smartphone-urilor, trebuia sa astepti sa ajungi la un computer conectat la internet pentru a putea comunica.

Organizarea vietii

Este incredibil cat de usor poti uita data nasterii celui mai bun prieten sau evenimentele la care trebuie sa participi. Telefoanele inteligente au rezolvat si problema memoriei. Nu trebuie decat sa notezi in calendarul telefonului ziua si ora la care trebuie sa indeplinesti o sarcina importanta si vei fi anuntat din timp, pentru a nu-i dezamagi pe cei care au asteptari de la tine.
Totodata, cu ajutorul smartphone-urilor poti rezolva discutiile in contradictoriu dintre prieteni cu un singur „search“ pe Google. Motorul de cautare te ajuta sa obtii informatii din toate domeniile.
Tie cum ti-a schimbat telefonul inteligent viata?
Sursa foto: GaudiLab/ Shutterstock