Cum gestionezi stresul in antreprenoriat, cand esti un manager la inceput de drum - ce solutii eficiente ai la indemana
3/34964
calendar_month 12 Iun 2023, 10:20

In mediul antreprenorial, stresul este o realitate, in special pentru managerii aflati la inceput de drum. Conform unui studiu, realizat de catre Startup Snapshot, 44% dintre antreprenorii debutanti se confrunta cu un nivel ridicat de stres.

Responsabilitatile, deciziile dificile sau presiunea de a face afacerea sa prospere te pot coplesi. Gestionarea eficienta a stresului este importanta pentru ca tu sa poti mentine un echilibru intre bunastarea personala si succesul businessului.

In continuare, ti-am pregatit cateva solutii eficiente pe care le poti implementa pentru dezvoltarea afacerii tale.

Alege surse de finantare potrivite pentru businessul tau

Unul dintre factorii de stres din antreprenoriat este reprezentat de instabilitatea financiara. In acest sens, evaluarea optiunilor de finantare disponibile te va ajuta sa reduci aceasta incertitudine si, implicit, stresul.

In plus, un credit IMM reprezinta o baza solida pentru dezvoltarea afacerii si te ajuta sa iti tii sub control bugetul. Daca ai un IMM, SRL, SA, II sau IF, cu o activitate de cel putin 12 luni de la infiintare si inregistrezi venituri, un imprumut de la o Institutie Financiara Nebancara (IFN) reprezinta o solutie smart pentru a gestiona aceasta problema. Iata ce avantaje iti aduce:

- Credit super rapid de pana la 100.000 RON;

- Un proces de aplicare 100% online;

- Posibilitatea de amanare a platii ratei pentru 30 zile, o singura data pe durata contractului.

De asemenea, investitorii sau imprumuturile bancare sunt alte doua surse de finantare care te pot ajuta in procesul de dezvoltare a afacerii. Cel mai important este sa te documentezi bine inainte de a face o alegere.

Construieste atuuri solide prin care sa atragi angajati valorosi

Construirea unei echipe cu angajati foarte buni, loiali si cu initiativa devine dificila din cauza pietei concurentiale, unde angajatii isi doresc mai mult decat un salariu bun. Acestia vor sa se identifice cu valorile companiei unde lucreaza si sa aiba oportunitati pentru a se dezvolta. Iata ce poti face in acest sens:

1. Creeaza un mediu de lucru atragator si stimulant

Un astfel de mediu te va ajuta sa mentii si sa atragi angajati talentati. Asigura-te ca exista spatii de relaxare si socializare si ca incurajezi comunicarea intre angajati.

De asemenea, poti adopta un program de lucru flexibil, beneficii adaptate nevoilor lor si competitii cu premii pentru idei inovatoare, performanta sau recrutare interna.

2. Ofera oportunitati de dezvoltare profesionala

Investeste in dezvoltarea angajatilor tai pentru a-i motiva sa isi dezvolte abilitatile, iar acest lucru va aduce beneficii atat pentru ei, cat si pentru afacerea ta. Ofera-le acces la traininguri si programe de formare, conferinte si cursuri de specialitate. 

3. Dezvolta o cultura organizationala atractiva

Promoveaza valori precum respectul, colaborarea, transparenta si initiativa. In plus, asigura-te ca angajatii se simt valorizati si ca sunt incurajati sa isi exprime ideile.

Poti organiza evenimente unde sa incurajezi interactiunea si construirea unor relatii solide intre angajati.



Asigura echilibrul dintre viata personala si profesionala

Atunci cand esti un antreprenor la inceput de drum, munca domina si ti se va parea ca nu mai ai timp pentru viata personala. In acest sens, este necesar sa gasesti un echilibru intre cele doua.

Adopta programul de lucru flexibil atat pentru tine, cat si pentru angajati. Ofera-le posibilitatea sa isi aleaga orele de lucru, cu conditia de a-si indeplini sarcinile si termenele limita. De asemenea, poti opta si pentru un mod de lucru hibrid, iar la birou creeaza spatii de lucru flexibile, cu zone de relaxare.

Fii deschis si la curent cu noutatile de pe piata

In lumea afacerilor, industriile si tendintele se schimba destul de repede. De aceea, este necesar sa fii deschis la invatare, sa urmaresti noutatile si sa fii la curent cu noile tehnologii.

Adapteaza-ti serviciile sau produsele, invata de la cei mai buni si investeste in inovatie si cercetare. Astfel, vei reusi sa te mentii in avantaj competitiv.

In concluzie, aceste solutii te pot ajuta sa gestionezi mai usor stresul, sa beneficiezi de un echilibru intre viata personala si cea profesionala si sa iti dezvolti afacerea.


Sursa foto: Freepik



Sondaj

Care credeti ca a fost cel mai asteptat film din 2024?