Cum devii programator in pasi simpli ¬ cursurile de profil si avantajele acestora
7/7201
calendar_month 10 Dec 2018, 12:03
In ultimii ani s-a demonstrat prin aspecte practice ca zona IT este una de mare interes, cunoaste progres si se pare ca domina piata joburilor. Sa devii programator suna ideal, mai ales ca remuneratia este una foarte buna, iar oportunitatile de job pe masura. Insa nu poti face asta peste noapte. Partea buna este ca exista cursuri de specialitate care te ajuta sa acumulezi cunostintele necesare pentru a porni pe un astfel de drum, cursuri ce sunt disponibile si online si chiar si accesibile la pret.
Poti sa iti formezi baza de cunostinte pentru a deveni programator intr-o luna, asta indiferent de studiile pe care le ai la activ. Acolo unde exista ingrediente de genul ambitiei, pasiunii si al motivatiei, cu timp investit de asemenea, reusita poate cunoaste si rezultatul scontat in 6 luni. Asta pentru a fi un programator entry level, dar chiar si asa salariile sunt peste media celor de pe piata.
Desigur, nu se pot acumula toate cunostintele pe cont propriu si intr-un timp record. Insa baza limbajului de programare ales poate fi accesibila oricui. Pentru incepatori se recomanda fie limbaje simple precum Python, pentru ca este concis privind codurile, insa de asemenea popular este Java sau C#. Pe langa aceste tipuri de cursuri de programare se impune multa munca practica, pentru a invata mai mult si mai bine si pentru a evolua desigur. Cunoasterea unor limbaje de acest gen este impoartanta, insa poate ca in egala masura conteaza invatarea logica in exprimarea algoritmilor in cod, o abilitate ce nu tine cont de tipul de limbaj de programe ce se utilizeaza.
Pentru nisa jocurilor video limbajul de programare necesar este C++, acesta fiind despre un complex de performanta, expresivitate si usurinta in utilizare. C# are nevoie de interfata complicata, iar pentru cursuri java onlinese impune o portabilitate mare.
Avantajele cursurilor de programare
Exista actualmente optiuni diverse privind categoria de cursuri de programare. Un exemplu in acest sens este platforma www.fasttrackit.org. Aceste cursuri sunt alternativa celor care nu au urmat o facultate de profil.
Cursurile sunt complexe, interactive, pun in practica studiile teoretice si pot fi cu mult mai avantajoase. Nu conditioneaza in ceea ce priveste deplasarea, astfel ca fiecare cursant in parte isi poate stabili ritmul de studiu, accesand cursurile de pe orice device. Mai ales pentru ca suntem mereu in miscare, in alerta, intr-o fuga continua, asta nu trebuie sa impiedice urmarea unui curs.
Abilitati necesare pentru programatori
Nu va fi de ajuns sa fii perseverent si sa inveti, ci va trebuie sa iti dezvolti anumite abilitati. Disponibilitatea de a invata este un prim aspect de amintit aici, pentru a fi la curent cu noutatile din domeniu, o sansa de a avansa profesional – orice angajator va pune accent pe dezvoltare, astfel ca anumite cunostinte pot fi depasite la un moment dat, daca nu exista interesul de a fi la curent mereu cu noutatile.
Gandirea algoritmica este de asemenea importanta. Acest lucru presupune o intuitie despre cum se vor stoca si manipula datele cu care se lucreaza. Anticiparea performantelor caracteristicilor codului scris este de altfel un aspect important pentru orice programator.
Poate fi deopotriva acel tip de job ce implica sa stii sa scrii un cod de la zero si sa fii rapid. Sistemul de administrare a continutului este desigur un bun prieten al oricarui programator, insa acesta ar trebui sa stie de asemenea sa scrie de la zero un cod. Rapiditatea este si ea relevanta, daca ne gandim ca un programator incearca mai multe solutii si decide ce este mai potrivit.
Unii ar spune ca un programator bun ar trebui de asemenea sa fie productiv in functie de resursele de care dispune, sa stie calea spre a-si usura munca, experimentand in mod constant. Intocmai pentru ca si esecurile sunt parte din acest job nu trebuie sa fie o descurajare a incerca in continuare. Cu perseverenta la activ, un esec trebuie vazut ca o provocare. Desigur, o astfel de teorie este una ajutatoare in orice domeniu de activitate.
De retinutPornind pe drumul dezvoltarii cunostintelor pentru a deveni programator, cursurile de specialitate reprezinta o necesitate. In acest sens se vor cauta cele acreditate si usor accesibile privind cursurile si cum sau cand se desfasoara acestea. Cursuri de introducere in programare se vor regasi si la Fast Track It.