Cum ar trebui gestionate atacurile SEO negative dupa parerea lui John Mueller de la Google
8/8351
calendar_month 29 Dec 2022, 08:12
John Mueller este Senior Webmaster Trends Analyst la Google sau, asa cum se recomanda chiar el pe Reddit, este analist de tendinte webmaster / avocat pentru dezvoltatori la Google. El este cel care conecteaza echipele interne de inginerie de cautare cu lumea reala sau cu oamenii care nu fac parte din Google.
Acesta a vorbit de curand despre ce poti face pentru a te proteja de atacurile SEO negative venite din partea concurentilor care creeaza linkuri spam catre site-ul tau.
Raspunsul lui Mueller referitor la atacurile SEO negative
Mueller abordeaza aceasta problema raspunzand unui subiect deschis pe forumul Reddit de catre o persoana care crede ca este victima unei campanii SEO negative si cere sfaturi de la cei care au experienta in servicii SEO profesionale. In acest context, raspunsul lui Mueller a fost cat se poate de simplu, el recomandand ignorarea problemei.
Iata raspunsul sau complet: “Le-as ignora. Gandeste-te ca daca ai concurenti competitivi, ei nu vor construi link-uri pentru tine. Daca sunt incompetenti, link-urile nu vor avea niciun efect.”
Un concurent valoros nu isi pierde timpul cu atacuri SEO negative
Raspunsul lui Mueller este scurt, direct si obiectiv. Google poate recunoaste link-urile menite sa submineze din punct de vedere SEO un site, asa ca un concurent competent nu are de ce sa isi piarda timpul cu atacuri negative.
Google ignora multe link-uri de calitate scazuta pe care un autor rau intentionat le-ar putea construi in numar mare pentru a declasa un concurent. Prin urmare, cei care au site-uri web optimizat SEO ar trebui sa ignore aceste atacuri. Google nu tine cont de link-urile lipsite de valoare pentru a clasa un site.
Cum trateaza Google backlink-urile obtinute usor
Backlink-urile castigate prin site-urile web de analiza care ofera informatii tehnice sau prin postare pe profilurile utilizatorilor care au aderat la un forum, uneori in mod automat, sunt usor de recunoscut si ignorate de Google. John Mueller a specificat cat se poate de clar ca Google ignora link-urile de profil de forum pe care le numeste link-uri de continut generate de utilizator. Algoritmii Google recunoaste usor linkurile generate automat si nu le numara, prin urmare nu au niciun beneficiu in SEO.
Link-urile valoroase se obtin cu efort
Intr-un sondaj de pe Twitter, Cyrus Shepard, specialist SEO si marketing online si content writer, a intrebat care este cea mai dificila parte din SEO. Pe primul loc s-a clasat construirea de backlinkuri, iar pe locul doi crearea de continut de calitate pentru a primi un link valoros.
Acesta este un subiect care se reia deseori, mai ales in contextul in care se actualizeaza regulat algoritmii de cautare Google. Sfaturile lui Mueller de pe Reddit sunt in concordanta cu rezultatul sondajului realizat de Cyrus. In plus, el recomanda celor care isi fac probleme in legatura cu atacurile SEO negative ca nici macar nu ar trebui sa se grabeasca sa utilizeze instrumentele de dezavuare a link-urilor. Google ignora in mod evident link-urile spam, asa ca nu afecteaza clasamentul site-ului.