Cum amenajam un dormitor primitor si confortabil?
7/7715
calendar_month 10 Sep 2021, 10:04

Cu toții ne dorim un dormitor cât mai primitor, confortabil și, de ce nu, chiar și puțin luxos. Renovarea unui dormitor este o șansă de a o lua de la capăt și de a încorpora noi tendințe, în timp ce îmbunătățim caracteristicile care țin de funcționalitate și confort.

Există foarte multe aspecte de luat în considerare atunci când amenajați sau renovați dormitorul. Până la urmă, scopul este acela de a crea o amenajare armonioasă, în care piesele de mobilier, țesăturile, culorile și iluminarea să se îmbine uimitor.

Creați un mediu prielnic somnului cu saltele ieftine și confortabile

Un somn odihnitor este deosebit de important pentru sănătatea noastră și pentru starea de bine. Insomnia și alte tulburări de somn reprezintă una dintre principalele preocupări ale persoanelor cu vârsta cuprinsă între 25-60 de ani. Iată că nevoia de odihnă este un factor critic în procesul de transformare a dormitorului. Acum aveți ocazia de a rezolva orice problemă care vă tulbură somnul. Chiar și Fundația Națională pentru Somn ne încurajează să ne amenajăm dormitorul pentru a crea un mediu prielnic pentru somn. Acum sunt disponibile o varietate de saltele ieftine potrivite pentru fiecare poziție comună de dormit, astfel încât ne putem odihni și putem scăpa de durerile de spate și de gât, atât de frecvente la trezire.

Confort și estetică cu seturi de pat și topper saltea

Dormitorul este acea încăpere din întreaga casă unde putem încorpora cu adevărat stilul personal. În același timp, este ușor să ținem cont de confortul de care avem nevoie, dar și de cele mai noi tendințe, astfel încât să putem crea un echilibru între ceea ce ne place și ceea ce este la modă. Nu trebuie întotdeauna să potrivim perfect fiecare piesă, dar ar trebui totuși să se completeze reciproc. Tot Fundația Națională pentru Somn ne încurajează să ne folosim toate simțurile pentru a ne planifica în mod corespunzător dormitorul, inclusiv simțul tactil, văzul, auzul, mirosul și gustul. Punctul focal al oricărui dormitor este patul împreună cu așternuturile. Pentru și mai mult confort și protecție, este necesară și un topper saltea, mai ales în sezonul rece. Întrucât vorbim despre dormitor, toate articolele pentru pat ar trebui să fie cât mai calitative și grandioase. Cele mai recomandate materiale pentru așternuturi includ bumbacul – uni, creponat, ranforce, ecologic -, urmat apoi de in, de finet, dar și de pânză. Culorile și modelele sunt larg acceptabile pentru a fi incluse în amenajarea dormitorului. Experții ne sugerează să adăugăm cât mai multă textură dacă obiectivul nostru este cel de a crea o amenajare caldă și relaxantă.

Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2024?