Cum amenajam camera copiilor? Trucuri simple pentru o aranjare de succes
1/16978
calendar_month 17 Aug 2021, 15:57
Amenajarea camerei copiilor am putea spune ca este un proiect de suflet ce va trece printr-o serie importanta de schimbari de-a lungul timpului. Cu cat cei mici vor creste mai mult, cu atat amenajarea incaperii ce le apartine va deveni o provocare mai mare pentru noi adultii. Daca in general ne lasam ghidati de tendinte atunci cand decidem ca e momentul sa reamenajam locuinta, in situatia in care vorbim despre camera copiilor, lucrurile se complica putin, in sensul ca totul trebuie adaptat in functie de varsta si de necesitatile actuale ale acestora. Pana in adolescenta si chiar si dupa aceasta perioada, vom face tot soiul de achizitii pentru incaperea celor mici, pentru ca necesitatile lor se diversifica destul de mult odata cu inaintarea in varsta.

Dincolo de toate acele detalii ce tin de exigentele celor mici, la baza vor sta mereu confortul si siguranta. Cu alte cuvinte, indiferent de alegerile facute in materie de mobilier sau decoratiuni, acestea trebuie sa indeplineasca toate exigentele care se impun in materie de siguranta si confort. Indiferent daca este vorba despre o locuinta noua, achizitionata printr-o agentie imobiliara sau ai construit-o de la zero, in mod cert apare un moment in care simtim nevoia unei schimbari in timp. Iata asadar cateva aspecte de care poti tine cont in procesul de amenajare al camerei copiilor!

Tine cont de particularitatile varstei

Pentru ca totul a fie cat mai simplu, un aspect ce trebuie urmarit este acela de a corela alegerile pe care le faci cu necesitatile varstei. In primii ani de viata, este nevoie de multa culoare si de spatiu de joaca, in timp ce adolescenta este marcata de complet alte lucruri. Tinand cont de varsta sau mai bine spus de nevoile actuale ale acestora, este destul de greu sa gresesti in alegerile pe care le ai de facut.

Asigura-te ca totul este amenajat intr-un mod cat se poate de organizat

In amenajarea camerei copiilor, organizarea este un aspect peste care nu ar trebui sa trecem cu vederea, mai ales daca luam in calcul si faptul ca este un lucru pe care ar trebui sa il cultivam in cazul celor mici. In ceea ce priveste amenajarea, este esential sa delimitam foarte bine spatiul incaperii. Mai precis, spatiul destinat jocului, nu trebuie sa se interescteze cu cel destinat odihnei. In cazul adolescentilor, este necesar sa existe si un spatiu destinat studiului, acolo unde scolarul sa poata studia fara a fi distras, dar si sa isi depoziteze ghiozdanul scolar, penarul sau alte rechizite ce ii sunt esentiale.

Tine cont si de dorintele lui

Daca cel mic isi poate exprima dorintele, atunci este recomandat sa iei in calcul si dorintele lui, pentru ca in acest fel iti vei usura semnificativ munca. In mod cert vei auzi o multime de dorinte, mai mult sau mai putin realizabile. Nu de putine ori copiii isi doresc sa petreaca cat mai mult timp cu micii lor prieteni necuvantatori, astfel ca nu ar fi de mirare ca in incapere sa investesti si in cateva accesorii utile pentru caini sau pisici.