Cum alegi cel mai eficient dispenser dezinfectant pentru afacerea ta?
1/16983
calendar_month 20 Oct 2021, 16:29
Indiferent de tipul sau marimea afacerii pe care o administrezi, trebuie sa plasezi cel putin un dispenser dezinfectant in interiorul sau la intrarea sediului. Mai mult, ai avea nevoie de un asemenea produs chiar daca pandemia nu ar exista. Dezinfectarea periodica a mainilor nu distruge doar virusul COVID-19, dar si orice alt tip de virusuri pe care le poti intalni zi de zi.
Totodata, un astfel de produs trebuie sa prezinte anumite calitati care il fac nu doar mai sigur pentru cei ce il folosesc, dar si mai eficient din punct de vedere a lichidului dezinfectant consumat. Pentru a alege cel mai bun produs din aceasta categorie, descopera in randurile de mai jos cateva caracteristici pe care trebuie sa le ai in vedere!
Tipuri de dispenser dezinfectant
Exista doua tipuri principale atunci cand vine vorba de asemenea produse – anume dispensere manuale si automate. Dupa cum bine stii, cele automate nu functioneaza mereu cum trebuie, iar cele manuale, de obicei, implica un risc ridicat de contaminare sau raspandire a virusurilor.
Asadar, recomandat ar fi un dispenser dezinfectant cu actionare la cot, din moment ce acesta din urma nu este expus virusurilor, mai ales daca este acoperit de haine. Evident, cotul este favorabil in comparatie cu mana, mai ales in cazul unui dispenser plasat intr-un grup sanitar.
Cele mai importante caracteristici
Dupa ce decizi asupra unui tip de dispenser, este momentul sa acorzi atentie caracteristicilor care pot face diferenta dintre un produs eficient, de inalta calitate, si un produs comun pe care probabil il vei inlocui in mai putin de cateva luni.


  • Ajustarea cantitatii de solutie livrate – majoritatea dispenserelor de pe piata nu prezinta un asemenea sistem. Acesta iti permite sa reglezi cata solutie va livra un dispenser dezinfectantin urma unei singure apasari (important pentru asigurarea eficientei);


  • Recipient incorporat sau flacon unic – nu sunt recomandate dispenserele care necesita turnarea solutiei dezinfectante intr-un recipient incorporat, in principal din cauza riscului ridicat de contaminare. Mai mult, solutia dezinfectanta isi va pastra eficienta numai daca nu este expusa factorilor externi. In schimb, ar trebui sa apelezi la un recipient sigilat ermetic sau la un flacon unic care se inlocuieste cand se termina solutia. Acestea nu prezinta risc de contaminare sau scadere a eficacitatii;


  • Fereastra de vedere – evident, vei dori ca personalul care se ocupa de curatenie sa stie mereu cata solutie dezinfectanta se mai afla in flacon sau recipient. Daca flaconul se va schimba timpuriu, scade eficienta unui dispenser dezinfectant, din cauza irosirii solutiei;


  • Materialul dispenserului – in general, nu te poti astepta la un material prea dur, dar nici la unul prea slab. Recomandat este plasticul ABS – acesta este destul de rezistent pentru a sustine atat lovituri relativ puternice, cat si zgarieturi minore.


Cele mentionate trebuie luate neaparat in considerare atunci cand achizitionezi un dispenser dezinfectantsi vrei ca acesta sa fie de calitate si eficient.
Unde gasesti cel mai eficient dispenser?
Daca ai nevoie de un asemenea produs si vrei garantia calitatii si a celui mai bun pret, poti apela cu incredere la magazinul online eDezinfectanti! Acesta este echipat cu o gama variata de produse, de la dispensere dezinfectant pana la solutii dezinfectante pentru toate suprafetele si la o sectiune dedicata afacerilor HoReCa, ideala pentru antreprenori si nu numai!