hit.ro  »  Stiri  »  Stiinta Generala  »  Controlul prin gesturi (bazat pe ultrasunete) soseste pe telefoane Android in 2014

Controlul prin gesturi (bazat pe ultrasunete) soseste pe telefoane Android in 2014

calendar_month 04 Oct 2013, 16:00
Eliptic Labs, companie care lucreaza din 2006 la controlul prin gesturi bazat pe ultrasunete, a lansat SDK-ul Android pentru noua sa tehnologie care va putea fi utilizata pentru o interfata de control a telefonului fara atingerea directa a acestuia.
Compania norvegiana planuieste sa ofere un mod de control de la distanta pentru orice smartphone cu procesor ARM datorita progreselor facute pentru reducerea consumului energetic al tehnologiei cu ultrasunete.

Spre deosebire de Leap Motion sau Kinect, controlul prin gesturi oferit de tehnologia Elliptic Labs tine de mici difuzoare care scot ultrasunete. Miscarile din jurul gadgetului sunt astfel identificate printr-un sistem artificial echivalent cu cel folosit de lilieci.
Avantajul principal al controlului prin gesturi prin ultrasunete este consumul redus de energie si posibilitatea utilizarii si in conditii de luminozitate redusa, unde o camera nu ar putea identifica la fel de bine gesturile.
SDK-ul pentru Android permite dezvoltatorilor de aplicatii sa aprecieze potentialul acestei tehnologii, iar primele gadgeturi cu interfata creata de Elliptic Labs sosesc in a doua jumatate a anului viitor.
Sursa: TechCrunch 

Sondaj

Care e cea mai importanta aparitie hardware de anul acesta?