Conacuri din Romania pentru o vacanta traditionala
7/7384
calendar_month 22 Mai 2020, 23:52
Romania este o tara cu o istorie bogata, binecunoscuta pentru castelele sale frumoase, fortaretele si conacurile care ii duc pe turisti in timp. si unele dintre aceste cladiri vechi au trecut testul timpului si primesc acum turisti din toata lumea, oferind cazare si experiente unice. Mai jos am enumerat o selectie de conace de incercat in Romania daca cautati locuri in care va puteti bucura de o vacanta traditionala cu o invartire moderna:

Conacul lui Maldar

Conacul lui Maldar este locul perfect pentru a descoperi farmecul nobil al vietii vechi din regiunea Olteniei din Romania. Este unul dintre mai multe conacuri fortificate construite de nobili locali din satul Maldaresti din judetul Valcea. Aceste constructii, cunoscute generic sub numele de cule oltenesti, au fost construite atat pentru adapost, cat si pentru apararea impotriva invaziilor otomane.
Astazi, conacul pastreaza atmosfera aristocratica a unei cule traditionale, fiecare din cele 18 camere (duble sau single) spunand propria poveste cu mobilier autentic, istoric, covoare traditionale si multe alte elemente. si, asa cum va asteptati, bucatarii au folosit sarbatorile vechi, nobile, ca inspiratie pentru meniurile restaurantului.

Conacul Polizu

Aceasta este probabil una dintre cele mai frumoase conace din regiunea istorica a Moldovei. Construit de Ghika Deleni intre 1880-1887, pe baza planurilor arhitectilor italieni, conacul a avut oaspeti importanti de-a lungul timpului, inclusiv regina Marie a Romaniei. La fel ca si alte constructii similare din tara, cladirea a fost refacuta si distrusa in timpul razboiului si apoi regimului comunist, dar ulterior a fost restaurata la marea sa fosta.

Conacul Apafi

In micul sat transilvanean Malancrav, turistii isi pot petrece vacanta intr-un conac vechi de secole care si-a pastrat farmecul elegant. Conacul Apafi a fost construit de familia princiara maghiara cu acelasi nume - Apafi si, la sfarsitul secolului 18, a trecut la familia Bethlen. Lucrurile s-au schimbat in timpul comunismului cand cladirea a fost confiscata si utilizata gresit timp de mai multi ani. Cu toate acestea, dupa un amplu proces de recuperare realizat de Trustul Mihai Eminescu, conacul si-a recuperat farmecul si primeste oaspeti din 2007.

Conacul Nagy

Construit in 1802, conacul Nagy invita turistii sa petreaca cateva zile in ambianta inceputului secolului XIX. Se gaseste intr-o locatie linistita in micul sat Coseni, din judetul Covasna. Cladirea a fost complet renovata si amenajata pentru noua sa destinatie, oferind turistilor cazare in camere de lux, duble si twin, dotate cu baie, TV, minibar, aer conditionat si acces la internet.

Conacul Gaal

Cei care doresc sa descopere viata transilvaneana ar trebui sa ia in considerare sa petreaca cateva zile la Conacul Gaal din satul Dalnic din judetul Covasna. Construit in 1844 si renovat in 2014, conacul este situat la aproximativ 40 km de Brasov, intr-o zona rurala pitoreasca. Nu departe, turistii pot gasi, de asemenea, statiunea balneara termala Baile Tusnad si lacul St. Ana si statiunea Baile Sugas.
Te-ar putea interesa: