hit.ro  »  Stiri  »  Stiinta Generala  »  Companiile investesc peste 100.000 dolari anual pentru a-si perfectiona echipele de securitate cibernetica

Companiile investesc peste 100.000 dolari anual pentru a-si perfectiona echipele de securitate cibernetica

calendar_month 26 Mar 2024, 10:51


Peste 70% dintre companii platesc mai mult de 100.000 USD pentru formare suplimentara, anual, pentru a actualiza abilitatile angajatilor lor din departamentele de securitate cibernetica, a aratat un studiu recent Kaspersky. Cu toate acestea, companiile chestionate au evidentiat, de asemenea, ca exista o lipsa de cursuri relevante care sa acopere noi sfere problematice de pe piata educationala si au afirmat ca formarile nu le aduc intotdeauna rezultatul asteptat.

In studiul sau recent „The portrait of the modern Information Security professional”, Kaspersky a examinat subiectul deficitului global de personal in domeniul securitatii cibernetice, analizand motivele exacte pentru care companiile nu au experti in securitate cibernetica si identificand modalitatile prin care isi evalueaza si isi perfectioneaza forta de munca in domeniul securitatii cibernetice.1

Potrivit cercetarii, companiile investesc sume semnificative in imbunatatirea competentelor echipelor lor de securitate cibernetica: 43% dintre organizatii spun ca de obicei cheltuiesc intre 100.000 si 200.000 USD pe an pe cursuri de securitate a informatiilor, in timp ce 31% investesc chiar peste 200.000 USD pentru programe de formare. Restul de 26% declara ca platesc de obicei mai putin de 100.000 USD pentru initiative educationale.

Mai mult, cercetarea a mai aratat ca multi profesionisti in securitate cibernetica (39%) considera ca instruirea acordata de companii nu este suficienta. Pentru a ramane competitivi pe piata si pentru a-si mentine cunostintele si abilitatile la zi, acestia sunt dispusi sa plateasca pentru cursuri de formare suplimentare din banii lor.

Cu toate acestea, practicienii in securitate cibernetica noteaza, de asemenea, ca piata educationala se lupta sa tina pasul cu industria in schimbare rapida si nu reuseste sa livreze la timp programele de formare necesare. Cercetarea arata ca deficitul de cursuri care acopera noi sfere provocatoare (49%) a fost principala problema pentru cei care cauta formare in domeniul securitatii cibernetice. 

47% dintre respondenti au declarat, de asemenea, ca majoritatea cursantilor tind sa uite ceea ce au invatat pentru ca nu au ocazia sa aplice cunostintele nou dobandite, prin urmare cursurile le sunt inutile. Nevoia de pre-conditii speciale de pregatire, cum ar fi codarea si matematica superioara, care nu sunt specificate in etapa de preinregistrare, a fost, de asemenea, problematica pentru 45% dintre practicieni.
 
Pentru a pregati in mod eficient echipele de securitate cibernetica, expertii Kaspersky recomanda urmatoarele:
 
•    Investiti in cursuri de securitate cibernetica de calitate pentru specialisti, pentru a-i tine la curent cu cele mai recente cunostinte. Cu pregatirea Kaspersky Expert orientata spre partea practica, profesionistii InfoSec isi pot avansa abilitatile, astfel incat sa isi poata apara companiile impotriva atacurilor.

•    Folositi simulatoare interactive pentru a testa expertiza angajatilor si pentru a evalua modul in care acestia gandesc in situatii critice. De exemplu, cu noul joc ransomware interactiv Kaspersky, acestia pot observa modul in care departamentul IT al companiei se desfasoara, investigheaza si raspunde la un atac si ia decizii vitale cu personajul principal al jocului.

•    Oferiti profesionistilor dumneavoastra InfoSec o vizibilitate mai buna asupra amenintarilor cibernetice care vizeaza organizatia. Baza de date actualizata Threat Intelligence le va oferi o imagine de ansamblu complexa si semnificativa de-a lungul intregului ciclu de gestionare a incidentelor si va ajuta la identificarea riscurilor cibernetice la timpNote:
1 Pentru aceasta cercetare, Kaspersky a chestionat 1.012 profesionisti InfoSec din SUA, DACH (Germania, Austria, Elvetia), Marea Britanie, Franta, Italia, Spania, Benelux (Belgia, Tarile de Jos si Luxemburg), Brazilia, Mexic, Argentina, Columbia si Chile, Arabia Saudita, Emiratele Arabe Unite, Turcia, Africa de Sud, Nigeria, Egipt, India, Japonia, China, Malaezia, Singapore, Indonezia, Rusia.

 

Sondaj

Folositi internetul pentru: