Ciclism in Romania

calendar_month 08 Mai 2020, 23:10
Hit.ro propune cititorilor cinci trasee de ciclism accesibile tuturor pasionatilor de biciclete. Excursii cu bicicleta pentru a face singur sau cu familia, pentru a descoperi frumusetile Romaniei si a transpira putin in timp ce o faci, ceea ce nu te poate rani.
Exista o multime de trasee de ciclism in muntii Maramuresului, bine marcate, cu diferite niveluri de dificultate. Una dintre cele mai frumoase este cea care incepe si se termina in satul Breb, un traseu de dificultate medie, lungime de 27 km. Traseul va va duce prin satele pitoresti Mara, Sat-Sugatag, Ocna sugatag si Hoteni, fiecare cu arhitectura specifica a regiunii, portile sale impozante sculptate si bisericile vechi din lemn. Pe traseu, peisajele arata ca picturi: dealuri punctate cu fanete si pajisti cu flori, toate la umbra Creasta Cocosului, o creasta crenelata lunga de 200 de metri. O modalitate frumoasa de a descoperi, in ritmul lor, peisajele bogate si mostenirea Maramuresului.
Clisura Dunarii
Un alt traseu interesant de explorat este Clisura Dunarii, pe malurile Dunarii. Traseul incepe in localitatea Orsova si va duce, la 100 km mai departe, spre Coronini. Pentru cea mai mare parte a calatoriei, veti circula pe drumul de la Dunare si prin Cazanele Mici si Cazanele Mari. Pe acest traseu, poti admira toata frumusetea peisajului dunarean, dar si faimoasa statuie a lui Decebal sculptata in stanca, Manastirea Mraconia, dealul Ciucaru Mare si cetatea Tricule.
Stana de Vale
Un alt loc perfect pentru o excursie cu bicicleta este statiunea Stana de Vale, una dintre cele mai pitoresti zone din Muntii Apuseni. Pentru biciclistii cu experienta, exista un traseu personalizat care te duce pana in varful Varful Poieni. Acest traseu montan de 7 km poate fi parcurs in aproximativ 2 ore. Pornind din statiunea Stana de Vale, indreptati-va spre Izvorul Minunilor si urmati o poteca forestiera marcata cu o linie rosie. La prima intersectie, virati la dreapta, apoi la stanga pentru a ajunge la punctul de unde incepe urcarea spre varful Poieni. Dupa efort, confortul: ajuns la o altitudine de 1600 m, veti avea sansa de a contempla amploarea realizarii dvs. si de a admira unul dintre cele mai spectaculoase peisaje ale muntilor Apuseni.
Sighisoara - Malancrav
Frumoasa regiune a Transilvaniei nu ar fi putut lipsi din lista noastra: va propunem traseul Sighisoara - Malancrav care va va oferi posibilitatea de a descoperi platoul Breitei prin paduri de stejar vechi si livezi generoase. Puteti trece prin localitatea Cris sau puteti face o oprire la castelul Bethlen, apoi puteti parcurge 31 km cu Malancrav ca punct de sosire, un sat fermecator, tipic sasesc, in care timpul pare sa se fi oprit, ceea ce nu a reusit pentru a atrage atentia printului Charles. Nu uitati sa vizitati conacul Apafi si sa gustati celebrul suc de mere bio din Malancrav. Traseul este marcat cu rosu si albastru.
Valea Bistritei
Una dintre cele mai frumoase regiuni ale Moldovei, Valea Bistritei, este plina de surprize pentru fanii mountain bike. Urmand cursul raului Bistrita, care isi face drum prin versantii montani, traseul lung de 100 km va va duce de la Carlibaba la Botos, Vatra Dornei, Rusca, Brosteni si Pietroasa, la granita dintre judetele Suceava si Neamt. Pe trasee asfaltate, murdare, dar si stancoase, veti urma cursul relaxant al raului Bistrita Aurie si apoi al raului Bistrita, in timp ce admirati micile poduri de lemn suspendate peste apa si natura sa verde. Pe parcurs, veti trece pe langa rezervatia geologica Piatra Tibaului, dar si prin Muzeul National al Oualor Vopsite Ciocanesti si de Cheile Zugrenilor care ofera o panorama uluitoare.
Citeste si:
- buget
- salarii Romania
- calcul salariu
- economia in Romania
- planse de colorat
- calculator salariu net brut
- indemnizatie pentru bolnavii de covid
- salariu minim impus de UE
- Autostrada in romania
- Joburi prost platite
Noutati




